3 meestvoorkomende haarfouten

3 meestvoorkomende haarfouten

Voor veel vrouwen is het stylen van het haar onderdeel van de dagelijkse routine. Ik heb een aantal hairdo’s die ik altijd op dezelfde manier maak. Wat blijkt? Een aantal dingen waarvan ik dacht dat ik ze goed deed zijn fout! Hieronder bespreken we de drie meest voorkomende haarfouten die vrouwen maken.

1. Haar direct föhnen met een ronde borstel

Om een mooie slag in je haar te krijgen of je haar naar binnen te laten vallen kun je een ronde borstel gebruiken bij het föhnen. Veel vrouwen grijpen bij het föhnen echter rechtstreeks naar de ronde borstel. Hiermee kun je beter even wachten, totdat je haar voor zo’n 85 procent droog is. Je kunt dit zien, wanneer je haar bij de wortels wat omhoog komen te staan. De ronde borstel gebruik je dus echt alleen om het haar af te stylen. Wanneer je deze borstel al gebruikt bij nat haar, kan het zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Je haar zal er plat en recht uit komen te zien en dat is toch niet de bedoeling! Ben je klaar met föhnen en stylen met de ronde borstel, ga dan ook niet direct door het haar met je vingers of een borstel. Laat het haar eerst afkoelen, zodat het volume erin blijft zitten. Dit brengt ons gelijk naar het volgende punt:

2. Het niet laten afkoelen van het haar na het föhnen

Na het föhnen moet je je haar altijd laten afkoelen. De koude (of minst hete) stand van je föhn is hiervoor perfect. Je lichaamswarmte komt namelijk voornamelijk via het hoofd vrij en bij gebruik van een föhn wordt je lichaamstemperatuur alleen maar hoger. Na het föhnen is je haar nog een tijdje heet van binnenin. Wanneer je dan gelijk naar buiten gaat (of zelfs slechts de hete badkamer verlaat), zal je haar sneller gaan pluizen. Het is dus belangrijk dat je haar afkoelt.

3. Te vaak je haar wassen

Waarschijnlijk heb je dit al vaker gehoord, maar het kan geen kwaad om er nog eens over te beginnen: was je haar niet te vaak! Shampoo en schuim is namelijk schadelijk voor je haar. Heel veel vrouwen wassen hun haar te vaak en gebruiken te veel shampoo. Het beste is om je haar maximaal om de dag te wassen met een kleine hoeveelheid shampoo. De hoeveelheid in je hand hoeft maar zo klein te zijn als 50 eurocent, ook al heb je lang haar. Kom je net terug van de sportschool en heb je de dag ervoor (of diezelfde dag) nog je haar gewassen, spoel het dan goed uit met heet water. Gebruik geen shampoo. Pak nu wat conditioner en breng dit aan in de punten van het haar. Spoel het na het intrekken goed uit. Hierdoor blijft het haar gezond en sterk én blijft het altijd lekker ruiken, ook op de tussenliggende wasdagen.

Bron: beautylish.com