Bescherm je haar tegen de warmte van je stijltang

Heel veel mensen gebruiken tegenwoordig een stijltang om het haar te stijlen of te krullen.  Ik gebruik zelf ook bijna elke dag mijn stijltang. Toch probeer ik  het af en toe te laten, want het blijft een feit dat het niet goed is voor je haren. Mijn haar gaat ervan splijten en het wordt er alleen maar dunner van.

Beschermen

Als we dan toch met de stijltang in de weer gaan, zijn er tegenwoordig genoeg producten die ons haar beschermen tegen de hitte van de tang. Ook zijn er andere dingen waarop je kunt letten bij het stijlen van je haar. Neem altijd een stijltang met keramische platen. Tegenwoordig hebben de meeste stijltangen dit ook, maar let er toch op anders verbrandt je haar meteen.  Als je ziet dat de keramische plaat is versleten is het verstandig een nieuwe aan te schaffen.
Tip: tijdens moederdag, sinterklaas en kerst zijn er vaak hele goede aanbiedingen.

Verder hebben de meeste stijltangen  ook verschillende hittestanden. Heb je dun en teer haar zet hem dan niet te hoog, anders lijdt je haar teveel. Het is ook niet nodig om een hoge temperatuur te nemen. Heb je kroeshaar, krullen of een volle bos, dan is het wel beter om voor een hogere temperatuur te kiezen. Onderstaande temperaturen kun je ongeveer aanhouden, maar kijk ook wat je haar doet tijdens het stijlen.

  • 100-160 dun of beschadigd haar
  • 160-200 gewoon haar
  • 200-230 kroes of dik haar

Stijl of krul je haren nooit met nat haar, dit beschadigd je haar ontzettend. Laat het haar eerst opdrogen of föhn het droog.

Producten

Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel producten die ons haar beschermen tegen de hitte van de stijltang. Deze producten leggen als het ware een laagje om het haar ter bescherming. Het haar krijgt een mooie glans en houdt je kapsel langer in model.  De prijzen kunnen per winkel of website verschillen.

CHI 44 iron guard € 18,-
Gebruik: Spray gelijkmatig in droog haar.

Got2b guardian Angel heat protector spray  € 6,79
Gebruik: Spray de protector gelijkmatig in nat of droog haar.

Wella professionals Thermal Image Heat protection spray €10,89
Gebruik: Spray gelijkmatig in droog haar.

Joico Smooth Cure Thermal styling protectant spray € 15,-  speciaal voor kroezig, gekrul of grof haar.
Gebruik: Spray de protector gelijkmatig in nat of droog haar.

Zo zijn er nog veel meer producten die je kunt gebruiken. Soms moet je meerdere producten proberen voordat je de juiste hebt gevonden voor jou haar. Gooi de producten die niet fijn zijn voor jou haar niet meteen weg. Misschien hebben je vriendinnen hetzelfde probleem en kun je zo de producten uitwisselen en uittesten. Let wel op de hoogte van de bescherming. Sommige producten bieden maar bescherming tot 220 graden.

Dus dames hou die lokken mooi en gezond en bescherm je haren tijdens het stijlen en krullen.