Haartrends winter 2013

Onderstaande haartrends hebben wij gespot op de catwalk. Ik vind het helemaal geweldig. Een kapsel voor elke dag, elk humeur en niet al te veel werk. Wat wil je nog meer? Kijk maar snel mee.

Lange lokken

Lekker je lokken nonchalant en zwoel laten hangen. Stijl je haar niet, maar laat er wat slag in voorkomen. De fout die veel vrouwen maken is dat het onverzorgd is. Wat ik daarmee bedoel is vet haar en dode punten. Lang haar is mooi, maar dan moet het wel tip top verzorgd zijn.

Knotten

Ook knotten zijn deze winter helemaal hot. Denk aan een strakke glanzende knot. Dit vind ik super handig als je een dagje last hebt van een beetje vettig haar. Kam je haar dan strak naar achter en maak een nette strakke knot. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een ‘donut`. Dit is een rolletje dat je in je haar draait, waardoor je een mooie, volle knot in de vorm van een donut creëert.

Hoe maak je een donut knot?

Maak een strakke staart en haal de donut erdoorheen. Vouw je haar om de ‘donut’ heen, zodat deze helemaal bedekt is. Maak het haar vast rond de knot met een elastiek. Draai als laatste het haar dat nu onder uit de elastiek steekt om de donut heen als een soort lint. Maak het aan de onderkant vast met een schuifspeltje.  Heb je dun haar, kies dan voor een donut waar nephaar omheen zit, anders zie je de donut misschien tussen het haar door. Als finishing touch gebruik je een gloss voor een hoogglans look.

Ook de losse, nonchalante knot mag. Heerlijk losjes voor een casual of chique look. Dit kapsel kun je gemakkelijk voor elkaar krijgen met droogshampoo of wax. Droogshampoo heeft een stugge structuur. Hiermee kun je ook volume en de out of bed look mee creëren.

Paardenstaart

Ja, ook de paardenstaart is helemaal terug. Denk aan een strakke halfhoge staart met de glans finishing touch.
De lage staart is ook erg leuk dit seizoen. Toupeer eerst het haar een beetje, zodat de staart iets boller komt te staan.
Draai als laatste een streng haar om je staart heen en zet de pluk aan de achterzijde van de staart vast met een schuifspeltje. Zo zie je het elastiekje niet en krijg je een veel mooier geheel.

Haartip

Er zijn veel verschillende schuifspeltjes. Vele glijden gemakkelijk uit het haar. Ik heb altijd de ruwe schuifspeltjes van Zenner. Deze blijven super goed in je haar zitten en glijden er niet uit. Kies de kleur die het dichtst bij je eigen haarkleur zit. Je kunt ook twee schuifspeltjes over elkaar heen zetten. Dit houdt je schuifspeltje ook op zijn plaats.