Lekker ruikend haar

Geur

Geur is één van onze vijf zintuigen die we gebruiken om de wereld om ons heen te begrijpen en hier betekenis aan te geven. Daarom willen we natuurlijk allemaal lekker ruiken voor onze medemens, maar natuurlijk ook voor jezelf. Wanneer je haren wapperen in de wind of wanneer je iemand een knuffel geeft wil je toch een lekkere geur achterlaten. Door je haren lekker te laten ruiken is het eenvoudig een verpletterende geur-indruk achter te laten.

Lekker ruikend haar

Lekker ruikend haar krijg je ten eerste door ze regelmatig te wassen. Gebruik een shampoo en conditioner van hetzelfde merk, want anders ruik je twee verschillende geuren door elkaar. Let er op dat je niet te vaak wast, want dat is ook niet goed voor je haar.

Herbal Essences

We hebben onderzocht welke haarproducten zorgen voor lekker ruikend haar dat heel de dag lekker blijft ruiken. De shampoo en conditioner van Herbal Essences komen uit het onderzoek het beste naar voren. Deze fruitige producten blijven het langst lekker ruiken en geven een sterke, lekkere geur af aan het haar.

Haarproducten

Naast shampoos en conditioners bestaan er ook haarproducten die een heerlijke geur afgeven aan je haar. Denk hierbij aan thermospray die je haar beschermt tegen de hete föhn en stijltang of haarmousse die naast een lekkere geur ook een mooie glans geven aan je haar. Ook haarlak kan lang lekker blijven ruiken. Smeer niet teveel verschillend ruikende producten in je haar, want dat werkt averechts.

Droogshampoo

Als je je haar niet te vaak wilt wassen, maar het wel dagelijks lekker wilt laten ruiken, raden wij de droogshampoo aan. Andrélon heeft een goede droogshampoo die ook echt werkt. Het haalt de ergste  vette laag eraf, maar laat het wel wat doffer worden. Van tevoren kun je je haar nat maken en conditioner gebruiken voor de glans en verzorging. Föhn het daarna koud droog en gebruik de droogshampoo.

Parfum in je haar

Sommige mensen raden aan om parfum in je haar te spuiten. Je haar ruikt dan inderdaad lekker, maar dit is vaak niet voor lange duur. Bovendien is parfum niet voor je haar gemaakt en droogt het je haar uit. Parfum in je haar spuiten is dus een echte afrader!

Dus allemaal smeren en wapperen met die haren!