Make-up en haartrends SS/14 van Max Factor en Pantene

Make-up en haartrends SS/14 van Max Factor en Pantene

We gaan een beetje vooruit in de tijd want we hebben nu de haar en make-uptrends voor lente/zomer 2014.  Tijdens de fashion shows in Milaan, Londen, New York en Parijs zagen we de komende trends tegen. De Retro poolside chic hair, super volume hair  en Nude lip shades.
De credits voor de geweldige looks zijn voor Sam McKnight voor Pantene Pro-V en Pat McGrath voor Max Factor Global Creative Design Director. Zij creëerden deze mooie looks tijdens de show van DSquared, Moschino en Victoria Beckham
Weet je wat, let’s go backstage en beleef het mee. Tips, trucs en kapsels die nu ook jij zelf kunt creëren.

Max Factor NY fashion week Victoria Beckham SS/14

Max Factor
Tijdens de show van Victoria Beckham werd de ultimate true lip shade geïntroduceerd aan het publiek. Pat McGrath, Max Factor Global Creative Design Director creëerde deze look.
Deze look is super geraffineerd en ingetogen glamour. Maar toch is deze look ook modern en fris en dit is maar en gedeelte van de nieuwe lente/zomer collectie van Max Factor. De trend behoort tot de Max Factor Lipfinity Lip colour shades. Deze, ‘Ready to wear collectie’, is samengesteld door Pat McGrath en zal in het voorjaar van 2014 uitkomen. Het blijf natuurlijk niet bij de lippen. De collectie wordt aangevuld door prachtige warme koper tinten voor de ogen en huid.

 

Inspiratie voor de show:

De esthetiek van moderne architectuur en het samenvoegen van jongensachtige versus meisjesachtig gevoeligheden: het verkennen van nieuwe verhoudingen en silhouetten, gestroomlijnd en evenwichtige vormen en lijnen, en de juxtapositie van elementen van de mannelijke en vrouwelijke perspectieven.Nude lip shades Max Factor

Creëer zelf de Nude lip shades look met Pat McGrath

Huid

1.    Als eerste gebruikt Pat de Max Factor Face finity 3 in 1 om een mooie natuurlijke en stralende huid te creëren. Dit doet hij met een penseel om de crème in te smeren om daarna de foundation vlekkeloos op te kunnen brengen.
2.    Hierna gaat hij met zijn vingertoppen de concealer aanbrengen om kleine oneffenheden op de huid weg te werken en de perfecte huid te creëren.

Ogen

1.Om de huid goed te laten uitkomen wordt er een mooie warme kopertint voor de ogen gebruikt. Om deze zachte look te creeren heeft Pat 3 tinten samengevoegd: de Max Factor Wild Shadow Pot in Burnt Bark, Max Factor Miracle Touch Creamy Blush in Soft Murano en de  Max Factor Miracle Touch Creamy Blush in Soft Copper
2. Om schaduw te creëren, de kleur geleidelijk te laten overlopen en de kleuren echt te laten spreken wordt een er borsteltje gebruikt. Zo krijgt je het perfecte resultaat.
3. Hierna gaat Pat met de Max Factor Master Color Precision Eye Shadow, in de kleur Pearl Beige , highlights aanbrengen in de ooghoeken. Zo worden de ogen mooie geaccentueerd.

Nude lip shades Max Factor1

Lippen

1.  Als laatste worden de lippen omhuld door de Max Factor Lipfinity Lip Colour in Always Delicate. Deze roomkleurige tint geeft je een meisjesachtige look en maakt ook je lippen voller.
Deze lipfinity zal er in het voorjaar uitkomen in maar liefs 7 kleuren.

•    Max Factor Facefinity 3 in 1 Allday Flawless Foundation (€14,99)
•    Max Factor Miracle Touch Creamy Blush in Soft Murano (€8,99)
•    Max Factor Miracle Touch Creamy Blush in Soft Copper (€8,99)
•    Max Factor Wild Shadow Pot Eye Shadow in Burnt Bark  (€7,99)
•    Max Factor Master Touch Concealer (€9,99)
•    Max Factor Master Color Precision Eye Shadow in Pearl Beige (€12,99)

 

Pantene Milaan Fashion week Moschino SS/14

Deze spectaculaire en extravagante show is er een om nooit te vergeten. 70 modellen en een productie waar je u tegen zegt, dat is de Moschino SS/14 fashionshow. Supermodellen uit het verleden en topmodellen van nu stelen de show en vieren samen drie decennia van fashion.

Twee haarlooks werden door Sam MCKnight gecreëerd voor de show. ‘Good girl’ versus ‘Evil girl’.  De ‘Good girl’ look is een look onschuld en jeugd welke worden getoond door een vlecht aan weerszijden van het hoofd. Deze vlechten ontmoeten elkaar weer in het midden bovenaan de achterkant van de nek in een knot.  Deze look heeft een sterk contrast met de scherpe kant afscheid en gladde afwerking van die van het ‘evil’ meisje. Welke een strakke scheiding heeft en een gladde afwerking.

Moschino show SS14

 

 

Inspiratie voor de show:

De inspiratie van McKnight komt uit de thema’s die de collecties van het Fashion House al jarenlang inspireren. Maar nu ietwat anders geïnterpreteerd. Zo is er een focus gelegd op 4 vrouwelijke karakters: de non, de hulp, de playmate en de biker. Deze zijn omgetoverd tot de looks van street-glam style tot elegant, toegankelijk en zeer verfijnd.

Creëer zelf  een good hair look van Sam McKnight door Marielle BastiaansenMarielle Bastiaanse

1.    Begin met een lekker frisse haarbos en was je haar met Pantene Pro-V AquaLight Shampoo en Conditioner;
2.    Breng hierna de ProSeries by Wella Volume Mousse aan van de wortel tot aan de punt en kam door het haar;
3.    Föhn je haar met een ronde borstel als je krulhaar hebt en als je stijl haar hebt kun je het haar losjes droog föhnen;
4.    Breng dan de ProSeries by WellaStrong Hold Heat & Shine Spray aan op de puntjes voor een mooie en gezonde finishing touch;
5.    Maak een scheiding in het haar van voor tot achteraan en maak twe staartjes aan de zijkant van je hoofd;
6.    Vlecht het haren aan beide kanten van het hoofd van voor naar achteren en pak dan de vlechten samen aan achterkant boven de nek;
7.    Neem dan een elastiek en pak het samen;
8.    Vouw dan de vlecht omhoog tot een knot;
9.    Als laatste trek je wat aan de vlechten om het wat rommelig te maken en gebruik dan de ProSeries by Wella Volume Hairspray om alles goed op zijn plek te houden.

Make-up en haartrend SS14 van Max Factor en Pantene

 

 

 

 

Pantene Milaan Fashion  Week DSquared2 SS/14

De haarlook die we tijdens de show van DSquared tijdens de Milaan Fashion week zagen doet denken aan een moderne haarstijl uit de jaren 50, ookwel de Tropical Americana look.
De designers van Dsquared hebben altijd een sterke voorkeur gehad voor de glamourous, bombshell look. Daardoor heeft de collectie een soort van sexy ’50s gevoel, daardoor heeft Sam McKnight een haarlook gecreëerd met super veel volume om het gevoel van de collectie te ondersteunen.

Deze creatie resulteerde in de ‘retro poolside chic’ look . de verfijnde look welke een must heeft en dat is het uitermate goed verzorgen van het haar. Daardoor kan er prima gebruik worden gemaakt van de Pantene Pro-V producten. Deze geven de look een moderne twist. De vitaliteit en de gezonde uitstraling van deze look was dan ook goed terug te zien bij de modellen tijdens de catwalk.

tropical americana look 2014

Get the look van Sam McKnight door Marielle Bastiaansen

1.    Begin weer met lekker schoon gewassen haar. Gebruik hiervoor de Pantene Pro-V Aqua Light Hair Shampoo en Conditioner. Dit geeft een perfecte basis voor de look;
2.    Breng dan ProSeries by Wella Volume Mousse aan in het haar;
3.    Föhn het haar stukje bij stukje met een ronde borstel. Om extra volume te creëren houd je het haar omhoog en weg van het gezicht;
4.    Neem dan een medium tot grote krultang, dit ligt aan de lengte van het haar, en krul pluk voor pluk en zet vast met een klip. Laat het zolang mogelijk zitten;
5.    Haal de klipjes weg en kam uit met een zacht borstel;
6.    Pak het haar op de kruin van je hoofd en toupeer dit met een puntkam;
7.    Neem dan een hele zachte borstel en kam je voorste haar over het getoupeerde gedeelte;
8.    Voor de finishing touch gebruiken we  de spray van ProSeries by Wella Volume Hairspray om het haar te fixeren. En dan als allerlaatste de ProSeries by Wella Strong Hold Heat & Shine Spray voor mooie, gladde punten.

Pantene haartrends 2014