Ombre Hair, de nieuwe haartrend

Celebs

Lauren Conrad, Whitney Port, Jessica Alba en Sarah Jessica Parker zijn al mee gespot; ombre Hair. Het is dé nieuwe haartrend die dit voorjaar al is te zien is geweest op de rode loper. In Amerika is deze look al een tijdje hot en gelukkig is het daar zo succesvol dat het is overgewaaid naar Nederland.

Wat is Ombre hair?

Ombre Hair is niets minder dan een verschrikkelijk lange uitgroei, waar mensen een jaar geleden nog niet mee op straat durfden te lopen. Je haar loopt van heel erg donker naar blond in de punten. Wat Ombre Hair anders (en stijlvoller) maakt dan een reguliere uitgroei, is dat het een geheel is. Het contrast tussen het licht en donker geeft het haar flair en diepte. De donkere kleur bovenaan loopt geleidelijk aan over in licht voor een spetterend effect.

Zoals je ziet staat Ombre Hair ook erg leuk bij kort haar. Het maakt in principe niet uit hoe lang je haar is, als de overgang van donker naar licht maar ongeveer in het midden plaatsvindt. Ben je een natuurlijke blondine en wil je dat graag zo houden, dan kun je boven ook gewoon beginnen met donkerblond dat geleidelijk aan overgaat naar lichtblond.

Dip dye

Een vergelijkbaar nieuwe haartrend, ook gespot bij een aantal celebs, is de dip dye haartrend. Bij deze hair-do lopen de twee kleuren alleen niet mooi in elkaar over, zoals bij ombre hair. Het is bij de dip dye look letterlijk alsof je met je haarpunten in een verfpot hebt gehangen. Hieronder enkele foto’s ter inspiratie.

Uitgroei is hot!

Een groot voordeel van Ombre Hair is dat het niet duur is te onderhouden, tenzij je grijs bent natuurlijk. Uitgroei mag en is helemaal hot! Draag je haar los, in een losse knot, vlecht of in een staart. Je kunt er mee doen wat je wilt. Wanneer je een tintje hebt en je bang bent dat licht haar ordinair staat, is Ombre Hair ideaal. Je gezicht blijft omlijst met donker, terwijl je toch blond bent! Hieronder zie je een foto van Lauren Conrad (The Hills) met Ombre Hair. Wat vinden jullie van Ombre Hair?