Omvorming, het nieuwe permanent voor beachy waves

Omvorming, het nieuwe permanent voor beachy waves

Ik probeer het regelmatig; met mijn vochtige haar in een knot gedraaid slapen in de hoop dat het de volgende dag in een mooie bos beachy waves los valt. Helaas kom ik bijna altijd bedrogen uit en valt mijn haar in ongewenste richtingen met hier en daar een vouw. Dé techniek voor beachy waves heb ik er nog niet voor gevonden, totdat ik las over omvorming.

Beachy permOmvorming of beachy perm

Wanneer je permanente krullen wilt kun je natuurlijk een permanent nemen, mits je kapper nog weet hoe dit moet. Het is namelijk niet echt meer van deze tijd én je krullen zijn ook niet bepaald natuurlijk en beachy. Als je voor de echte Ibiza look wilt gaan, is er iets nieuws dat wellicht wel het proberen waard is: omvorming, ook wel beachy perm genoemd. Dit is een nieuwe krultechniek die kappers gebruiken om beachy waves permanent te zetten. Omvorming is een stuk beter en zachter voor je haar dan een permanent. Bij deze beachy perm gebruikt de kapper niet de traditionele sterke permanentvloeistof, maar een variant die veel lichter is. Er worden inktvisvormige rollers in je haar gedraaid van verschillende maten, waardoor je geen spiraalvormige krulletjes krijgt, zoals bij een permanent. Omvorming van je haar creëert een echte laidback boho beach look vanaf het midden van het haar tot de punten, waar iedereen jaloers op zal zijn. Vanaf de wortels oogt je haar dus nog steeds erg natuurlijk. Na het indraaien van alle rollers en het aanbrengen van de permanentvloeistof, wordt er ook nog een verzorgende conditioner aangebracht wat je haar die extra glans geeft.

Hoe lang blijft omvorming zitten?

De beachy perm of omvorming zal ongeveer zes maanden blijven zitten, dus denk wel goed na of je dit wilt. Toch is het haar hierna nog goed te stijlen, omdat er geen gebruik van hele sterke permanentvloeistof is gemaakt.

Hoe duur is omvorming bij de kapper?

De kunt voor de beachy perm (nog) niet bij alle kappers terecht. De Wella-kapper biedt omvorming in ieder geval wel aan. Salons vragen gemiddeld zo’n €150,- voor omvorming. Je kunt zelf aangeven wat voor soort krullen je wilt. Denk van tevoren na over wat voor soort krullen je wilt hebben.