Tips voor glanzend haar

Tips voor glanzend haar

We kennen allemaal die prachtige, glanzende lokken van de Schwarzkopf reclame wel. Wie wil die nou niet? Helaas is het gebruik van slechts een goede shampoo niet voldoende om oogverblindende glans te creëren. Welke tips voor glanzend haar je moet opvolgen om wel zo dicht mogelijk als de Schwarzkopf meisjes in de buurt te komen, leggen we je uit!

Leave-in conditioner

Het gebruik van leave-in conditioner zorgt voor meer glanzend haar gedurende de dag. Een gewone conditioner doet ook zijn werk, maar toch geeft een leave-in conditioner net iets meer effect. Ze zijn verkrijgbaar in de vorm van lotion en spray. Begin in de punten en werk naar boven.

Haarserum

Een serum bevat een lichte concentratie van siliconen of olie en hydrateert het haar. Haarserums zijn verkrijgbaar in vele variënten, dus probeer uit wat het best bij jouw en jouw haar past. Er hoeft slechts een kleine hoeveelheid haarserum in het haar te worden aangebracht om voor glanzend haar te zorgen. Een klein bolletje zo groot als een erwt is al voldoende.

Glansspray

Reageert jouw haar niet op goede shampoo en conditioner, probeer dan eens een glansspray. Gegarandeerd glanzend haar!

Voeding

Goede voeding is heel erg belangrijk voor je lichaam, zelfs voor je haar. Wanneer je gezond eet en voldoende vitamine A en vitamine E binnenkrijgt, zal dat direct effect hebben op de kwaliteit van je haar. Noten en eieren bevorderen de groei van je haar.

Water

Naast gezonde voeding voor gezond en glanzend haar, is het ook belangrijk dat je haar van binnenuit gehydrateerd wordt. Door zo’n acht glazen water per dag te drinken krijgt je haar glans.

Stijltang

Elke vrouw die uiterlijk belangrijk vindt heeft wel een stijltang. Stil je je haar, dan glanst het vaak meer dan wanneer het krult. Niet elke stijltang is echter van even goede kwaliteit. Aangezien het sowieso niet goed voor haar is het ding te gebruiken zou je er op zijn minst voor moeten zorgen dat hij zo min mogelijk schade aan je haar toebrengt. Veel stijltangen hebben keramische platen, maar er zijn tegenwoordig ook stijltangen met siliconen. Kies het liefst voor die laatste, want dan hoef je je haar maar zeer korte tijd te verhitten voor het gewenste effect. Gebruik van te voren ook altijd een heat protection spray wat je haar beschermt tegen de hitte van de stijltang. Vooral wanneer je regelmatig je haar stijlt of krult is dit van groot belang.

Föhn je haar glanzend

De föhn heeft meer functies dan enkel het haar te drogen. Wanneer je de föhn op de juiste manier gebruikt, krijg je er zelfs glanzend haar voor terug. Je gebruik hiervoor een ronde borstel en werkt van boven naar beneden. Is je haar helemaal droog, föhn je glanzende haar dan nog even op de koude stand om de haarschubben te laten sluiten.

Met koud water spoelen

Heet water is niet goed voor je huid en niet goed voor je haar, hoe fijn een goed hete douche soms ook kan zijn. Het droogt het haar weg en haalt de glans eruit. Spoel je haar na het wassen daarom altijd even na met koud water, waardoor de schubben van je haar weer sluiten en je haar prachtig gaat glanzen.

Glansbehandeling bij kapper

Krijg je maar niet dat glanzende haar waar je zo naar verlangt, dan kun je altijd nog hulp van de kapper inschakelen voor een glansbehandeling. De kapper geeft je haar na het kleuren altijd een glansbehandeling, maar je kunt natuurlijk ook de kapper vragen het kleuren over te slaan. Je glanzende haar blijft zo’n zes wasbeurten in die staat.