Zelf haarmasker maken

Haarmasker maken

Het is goed voor je haar om het af en toe eens te verwennen met een maskertje. Vooral wanneer je je haar veel stijlt, krult of verft kan je haar eigenlijk niet zonder. Ook als je van jezelf droog of breekbaar haar hebt is een haarmasker geen overbodige luxe.

Er zijn zoveel verschillende dingen die je kunt doen als je wilt letten op de kleintjes. In het kader van besparen (maar ook omdat het gewoon leuk is om eens te proberen) laten we je zien hoe je op verschillende manieren zelf een haarmasker kan maken met producten die je misschien al in huis hebt.

Haarmasker maken van banaan

Banaan heeft de eigenschap dat het je haar minder doet pluizen en banaan maakt kroeshaar en krulhaar sneller droog. Een perfecte basis dus voor een zelfgemaakt haarmasker!

Hoe maak je het haarmasker?

Je haalt een banaan uit zijn schil en prakt het fijn. Meng het prakje met wat honing en olijfolie voor een juiste vochtbalans (hoeveelheid naar wens) en je haarmasker is al klaar.
Verdeel je haar vervolgens in strengen en masseer het zelfgemaakte   bananen haarmasker goed in van punt tot hoofdhuid. Het haarmasker laat je vervolgens een half uurtje zijn werk doen. Spoel het daarna uit met lauwwarm water en je haar straalt weer als nooit tevoren.

Haarmasker maken van avocado

Ook avocado is een hele goede basis voor een zelfgemaakt haarmasker. Niet alleen bevatten avocado’s veel vitamine A en anti- oxidanten, de vrucht is ook een super sterke moisterizer.

Hoe maak je het haarmasker?

Snijd/prak de avocado fijn, nadat je hem van zijn pit hebt ontdaan. Meng het prakje met honing en yoghurt en je zelfgemaakte haarmasker / conditioner is klaar.
Zorg ervoor dat je haar vochtig is en masseer het goedje daarna goed in. Even een half uurtje geduld hebben en spoel het haarmasker dan goed uit. Je haar zal er daarna super gezond en gevoed uitzien.