Beautytips tegen een kater

Beautytips tegen een kater

Je kent het vast wel: een droge, onzuivere en grauwe huid na een avondje flink doorzakken, om maar te zwijgen over de hoofdpijn en misselijkheid. Dat moet je gewoon uitzitten en wachten tot het over gaat. Je kan echter het beste gelijk korte metten maken met die kringen onder je ogen en die droge, rode huid. Wij geven je tips om na een avondje te diep in het glaasje gekeken te hebben toch weer fris en fruitig voor de dag te kunnen komen!

Water drinken

Water drinken is het eerste wat je moet doen om je lichaam te verzorgen én je hoofdpijn tegen te gaan. De alcohol van de nacht ervoor heeft je lichaam uitgedroogd en je hebt vocht tekort. Daardoor heb je ook die bonkende hoofdpijn en droge huid! Drink het liefst al tijdens de party en bij thuiskomst een paar glazen water en zodra je wakker wordt weer, al zal dat waarschijnlijk het eerste zijn waar je aan denkt als je wakker wordt.

Oogcrème

Je ogen voelen de volgende dag zwaar aan en dat is ook te zien aan de wallen en donkere kringen. Wat hiertegen helpt is verkoelende oogcrème onder je ogen te deppen. Het verzorgt, hydrateert en voelt bovendien heerlijk koel en fris aan.

Reinigen

De alcohol, laat naar bed klamme omgeving doen je huid geen goed. Je poriën zitten de volgende dag waarschijnlijk goed dicht. Het beste wat hiertegen helpt is de sauna, maar je kunt ook een stoombad of warme douche nemen. Je poriën gaan gelijk open staan en de verstoppingen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Help de natuur een handje

De bovengenoemde tips zijn zeker de moeite waard, maar waarschijnlijk kun je na dit alles toch nog steeds wel zien dat jij een zware nacht hebt gehad. Wie heeft ooit gezegd dat je de natuur niet een handje mag helpen? Breng een verzorgde dagcrème met een tintje aan en werk die achtergebleven rode vlekken mooi weg. Geef je wangen een kleurtje met een beetje rouge, trek een lijntje onder je ogen en doe een likje mascara op je wimpers en je zou er weer een nacht tegenaan kunnen. Alhoewel, het enige wat nog rest is een schoonheidsslaapje. Slaap is het beste wondermiddel en nog gratis ook!