Footner Exfoliating Socks

Footner Exfoliating Socks

Wat hebben je voeten toch veel te verduren. Lopen, rennen staan ze maken het allemaal mee. Nou en alsof dat niet genoeg is steken we ze vaak ook nog in ongemakkelijke schoenen met torenhoge hakken.

Nu het mooie weer er weer is en de sandaaltjes uit de kast komen is het tijd om alle aandacht aan onze voeten te besteden. Krijg weer babyzachte voeten met Footner. Het is heel eenvoudig om je eelt te verwijderen met de Footner Exfoliating Socks.

Hoe ontstaat eelt?

Dag in dag uit hebben je voeten te maken met wrijving en druk. Hierdoor wordt je huid belemmerd om op een natuurlijke wijze te afschilferen.  Het gevolg hiervan is een ophoping van keratinecellen. Deze vormen een harde laag waarin de cellen niet via het normale vervelproces kunnen worden afgebroken.  Je krijgt nu dus een ophoping van dode en oude huidcellen, welke huidproblemen als eeltvorming kan veroorzaken.  Eelt is nog gemakkelijk te verhelpen, met bijvoorbeeld Footner. Doe je er niks aan dan kan je huid barsten en  ontstaan er hielkloven. Dit kan erg pijnlijk zijn, dus laat het niet zover komen en verzorg je voeten goed.
Ook is het niet erg aantrekkelijk als je mooie sandalen of slippertjes aan hebt om een eeltlaag te laten zien.

Hoe werken Footner Exfoliating Socks?

Footner Exfoliating Socks bevatten ExMilac, een ‘melkfermentfiltraat’. Dit unieke bestanddeel bevat melkzuur en proteolytische enzymen, proteïnasen geheten. Deze natuurlijke proteolytische enzymen zijn essentieel voor de afbraak van het verharde eiwit in een droge, schilferige huid. Er worden ook bestandsdelen in gebruikt welke ook in andere cosmetische peelings worden gebruikt om het natuurlijke vervelproces te ondersteunen. De exfoliërende werking van α-hydroxyzuren treedt op als gevolg van het vermogen de verbindingen tussen dode huidcellen te verbreken. Het salicylzuur in Footner Exfoliating Socks is β-hydroxyzuur, een in lipiden (olie) oplosbare exfoliant. Salicylzuur is zeer geschikt om keratine af te breken. Deze stof, die vaak wordt gebruikt om de huid te ontdoen van overmatige keratineophoping, lost het intercellulaire cement op, waardoor niet-levende cellen kunnen worden verwijderd.

Hoe gebruik je Footner Exfoliating Socks?

Allereerst was je de voeten en verwijder je andere producten, zoals bijvoorbeeld nagellak.

1.Knip de plastic sok langs de stippellijn open met een schaar;

2. Trek de Footner Exfoliating Socks over je voet.  Maak het stickertje los en plak zo de sok enigszin dicht. Voor een beter resultaat en voor het gemak trek je strakke sokken over de Footner Exfoliating Socks.

3. Draag de Footner Exfoliating Socks gedurende 60 minuten voor een optimale werking. Hou deze tijd ook echt aan.

4. na 60 minuten doe je de sok uit en was je je voeten met warm water. Zorg dat alle overige gel eraf is gespoeld.

5. Hierna zullen je voeten gaan vervellen. Er zullen zo’n 5 tot 10 dagen huidcellen worden afgestoten. Dus na zo’n twee weken zul je pas echt resultaat zien. dit kan ook al na een week te zien zijn, dicht ligt aan de hoeveelheid eelt op je voeten.

 Eigen ervaring

Op het moment heb ik een voet in de de Footner Exfoliating Socks zitten. Ik moet zeggen het voelt wat apart, maar ik ben erg benieuwd.  Ik gebruik maar een sok, zodat ik over een week of twee goed kan vergelijken.

We zijn nu ondertussen anderhalve week later, dus tijd voor de review. Nadat ik de Footner Exfoliating Socks eraf haalde en mijn voeten had afgespoeld zag en voelde je al verschil. Het grappige is dat het verschil te zien was aan de bovenkant van de voet. deze glansde en voelde super zacht. Aan de onderkant was nog niet veel te zien, maar dat was al voorspeld. Na ongeveer vijf dagen begon de onderkant van mijn voet inderdaad te vervellen. het zat werkelijk overal op een gegeven moment, bank, bed of binnenkant van mijn sokken. Ik heb daarom mijn voet onder de douche goed gescrub om te losse velletjes te verwijderen. Dit werkte wel goed en na een paar dagen was al het eelt verdwenen aan de onderkant van mijn voet en zelfs het op mijn  tenen. ( waarvan ik niet eens wist dat het er was).

Al bij al moet ik zeggen dat het perfect werkt, als we het hebben over het verwijderen van eelt.Wel is het zo dat een bezoekje brengen aan de pedicure sneller gaat en een sneller resultaat geeft. Wil je zelf je voeten verzorgen of heb je geen tijd voor een bezoekje aan de pedicure is dit een prima oplossing, welke nog goed werkt ook.

 

Prijs en verkrijgbaarheid

De Footner is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen , apotheek en gezondheidswinkels – onder andere Kruidvat, DA, Etos, Dirx en de DIO- drogist voor € 19,95.