Reinig je gezicht

De zomer is weer voorbij en de koude, gure wind zal weer tevoorschijn komen. De zon heeft de huid van je gezicht uitgedroogd en deze heeft veel te lijden gehad. Tijd om eens goed naar de reiniging van ons gezicht te kijken, zodat we verzorgd en gezond de herfst in gaan.

Waarom is het zo belangrijk dat we ons gezicht goed reinigen?

Dag in dag uit komen we in aanmerking met stoffen die onze huid schaden en de poriën verstoppen. Wanneer je het gezicht niet reinigt, smeer je steeds crème over je vervuilde huid. Die crème zal niet zijn werk kunnen doen, omdat het niet tot de huid kan doordringen.

Nog even op een rijtje waarom we ons gezicht goed moet reinigen:

  • Rook en uitlaatgassen vervuilen je huid
  • Het vertragen van huidsveroudering
  • Om puistjes en mee-eters te voorkomen
  • Dode huidcellen te verwijderen
  • Je crème zijn werk te laten doen
  • De basis voor een mooie make-up
  • Er verzorgd en mooi uit te zien
  • Een gezonde huid te krijgen en behouden

Hoe je gezicht te reinigen

Geen tijd en geld om uren bij de schoonheidsspecialiste door te brengen? Dit is ook niet nodig, want het is heel gemakkelijk en kost niet veel tijd.

1. Als eerste neem je reinigingsmelk. Dit zorgt ervoor dat het vuil van je huid wordt gehaald. Je gebruikt het met een wattenschijfje of gewone watten.
2. Vervolgens nemen we reinigingslotion. Deze haalt het vette laagje van je huid en herstelt de PH-waarde van de huid. Ook dit breng je aan met een wattenschijfje of watten (een schone natuurlijk).
3. Als laatste brengen we de dag- of nachtcrème op.

Herhaal deze volgorde elke ochtend en avond en je huid zal zichtbaar verbeteren. Het kan zijn dat je huid de eerste twee weken er niet zo goed uitziet. Puistjes en mee-eters zullen verschijnen. Dit is alleen maar goed, je huid is zich aan het reinigen en gooit alle “viezigheid”eruit.
Ga de puistjes niet uitknijpen, dit maak het alleen erger en kan ontstekingen veroorzaken.  Je kan er zwavelpreparaat of wat tea tree olie opdoen en er verder van afblijven.

Een “perfecte huid” begint ook bij jezelf en van binnenuit. Gezonde voeding, veel drinken, beweging en reiniging is cruciaal voor een mooie huid. Iedereen zal uiteindelijk rimpels krijgen, maar zo kun je het proces vertragen. Natuurlijk heb je nog crèmes en andere producten om de rimpels tegen te gaan, maar waarom eigenlijk? Het hoort toch gewoon bij het ouder worden?