Voetverzorging

In de wintermaanden worden de voeten vaak vergeten. Zomers nemen veel mensen een pedicure en worden de nagels mooi gelakt. In de winter maakt het allemaal niet zoveel uit. Toch is voetverzorging ook belangrijk in de wintermaanden.

Tips voetverzorging

Voetencrème

Net zoals we elke dag een crème voor ons gezicht gebruiken is er ook crème voor je voeten. smeer dus ook elke dag je voeten met een lekkere voetencrème. Zo houd je de huid van je voeten soepel en zacht.  Persoonlijk vind ik de crème van Rituals erg fijn, de prijs is €9,90.

Voetenscrub

Geef je voeten een lekker scrubje. Zo blijven ze lekker glad en verdwijnt overtollig eelt. Heerlijk vind ik de voetenscrub van Zarqa, een natuurlijk product. Verkrijgbaar voor €7,95.

Schone sokken

Draag elke dag schone sokken.  Voeten zweten ook al heb je dat niet in de gaten, deze bacteriën gaan in je sokken zitten.

Katoenen of wollen sokken

Het beste is om sokken van katoen of wol te dragen. Dit is een natuurlijk en absorberend materiaal.

Leren schoenen

Ook schoenen zijn belangrijk als het gaat om voetverzorging.  Het beste voor je voeten is kwalitatief goed schoeisel te dragen. Denk dan aan leren schoenen, omdat het een product is dat “ademt”. Passende schoenen zijn ook erg belangrijk. Koop ze dus niet te groot en niet te klein. Afwisselen van schoenen is ook een must, zo kunnen de gedragen schoenen ook luchten. Elke dag hakken dragen is ook erg slecht voor je voeten en kunnen veel klachten veroorzaken.

Pedicure

Ga niet naar de pedicure als je ergens last van hebt, maar ga preventief. Zo blijven je voeten gezond en verzorgd.

Teennagels knippen

Wanneer je zelf je teennagels knipt, knip ze dan recht en niet te kort. Vaak groeien teennagels in als de hoekjes van de nagels worden afgeknipt. Niet doen dus!

Voeten afdrogen

Was je voeten elke dag en droog ze erna goed af. Ook goed tussen je tenen afdrogen om te voorkomen dat er vocht achterblijft. Als je dit niet doet heb je kans dat er bacteriën en/of schimmels er een plekje zoeken.

Voetenbadje

Heb je vermoeide voeten? Geef ze dan een heerlijke voetverzorging met een voetenbadje. Je voeten krijgen rust en de spieren ontspannen. Doe in het water een relaxerende voetenolie of een bruistablet.

Teennagels lakken

Als laatste is het tijd om onze teennagels te lakken. Zelf hou ik wel van een mooi kleurtje op de nagels, maar een french manicure vind ik toch ook erg stijlvol.