BB Cream en CC Cream

BB Cream en CC Cream

Dikke lagen make-up zijn alles behalve fraai en ook mannen zeggen over het algemeen veel liever een vrouw ‘au naturel’ te zien.

BB Cream

Met foundation kun je een mooie naturel basis creëren. Kies een kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur past of net een tintje lichter. Voordat je een foundation aanbrengt is het verstandig eerst een dagcrème te gebruiken. Op die manier wordt je huid toch nog gehydrateerd, wat een foundation niet doet.

Je kunt ook voor een BB cream gaan. Deze gekleurde crème dekt roodheid en oneffenheden. Het is eigenlijk een dagcrème en foundation in één. BB cream staat voor Blemish Balm en is in eerste instantie in een schoonheidssalon door Duitse artsen ontwikkeld om de roodheid en littekens na behandeling weg te werken.

BB cream heeft de eigenschap dat het de huid laat ademen. De kleurpigmenten in de cream passen zich aan aan de kleur van de huid. Dit voorkomt het alom bekende maskereffect. Doordat de BB cream de huid laat ademen, dekt hij echter niet zo goed en lang als een foundation. Gooi de foundation dus nog niet meteen de deur uit!

CC Cream

BB cream en CC cream lijken op elkaar, maar de bestanddelen van de CC cream gaat net iets verder. CC cream staat voor Color Correcting cream en bevat dezelfde fijne eigenschappen als BB cream, maar is speciaal ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. Een aanrader is de BB cream en CC cream van L’Oreal Paris, waarvan Doutzen Kroes het gezicht is.

Welke BB cream of CC cream?

Wanneer je van plan bent om een BB cream of CC cream aan te schaffen, let er dan op of er een SPF factor (om de huid tegen de zon te beschermen) in zit, de juiste kleur, de juiste dekking en of de crème verzorgend genoeg is.