Creëer zelf glitter smokey eyes

Super zwoele smokey eyes met glitter. De oude, mega populaire smokey eyes met een nieuwe twist. Een beetje uitgelopen, vervaagd en met een glittertje. Zeg maar smokey eyes na een paar uur feesten, maar dan heel sexy en zwoel. Je kan natuurlijk je fantasie de vrije loop laten gaan. Ook jij kan deze look creëren voor een avondje uit. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe jij deze smokey eyes zelf kan creëren.

Stap 1: Neem een wimpertang en krul je wimpers.

Stap 2: Mocht je oneffenheden, pukkeltjes of vlekjes rondom je ogen hebben werk deze dan weg met een camouflage. Onder de ogen breng je wat concealer aan.

Stap 3: Met een zwart oogpotlood trek je een lijntje in het oog. In de onderkant en de bovenkant. Dit is een belangrijk en vaak vergeten onderdeel van de smokey eyes.

Stap 4: Ga naar de bovenste wimperlijn en trek hier ook een lijntje. Mocht je een beetje uitschieten is dit niet erg, we gaan later het lijntje vervagen. Zorg wel dat je geen lege stukjes in de wimperrand krijgt.

Stap 5: Zorg nu dat de onderste en de bovenste lijn goed op elkaar aansluiten. In de binnenste en de buitenste ooghoek moeten ze samenkomen.

Stap 6: Breng nu nog wat oogpotlood aan onder het oog, dicht bij je wimpers.

Stap 7: Met een kwastje met een puntige top ga je het potlood vervagen.

Stap 8: Neem nu gewoon een oogschaduwkwastje en creëer een puntje in de ooghoeken, deze moet een beetje omhoog lopen.

Stap 9: We hebben het oog nu helemaal omlijnd en het begin van de smokey eyes is gemaakt. Om het potlood goed te verspreiden knijp je de ogen stijf dicht. Neem een dun penseeltje en een donkerblauwe of inktblauwe oogschaduw, het liefste in crèmevorm  Maak onder je oog nu een echte lijn, zorg dat je maar een heel klein beetje oogschaduw gebruikt. Op je bovenste ooglid, langs de wimperrand, breng je ook een beetje aan.

Stap 10: Met een korter en dikker kwastje gaan we onder je wenkbrauwbot schaduw creëren  Ook dit doen we met het potlood, maar niet direct op de huid. Zet een dikke streep op je hand en laat daar je kwast overheen gaan. Zorg dat je de punt behoudt.

Stap 11: Met het middelste gedeelte van het ooglid doen we niets. Dit kleurt vanzelf door het uitlopen.

Stap 12: We gaan over naar de mascara. Je mag nu heel veel mascara opdoen in verschillende lagen. Het moet wat rommelig ogen.

Stap 13: Time to sparkle. Vermeng je zilverglitter met wat vaseline en breng dit met een platte kwast aan onder het oog. Het zilver geeft nog meer diepte en flair aan de smokey eyes.

Stap 14: De wenkbrauwen borstelen we in model en kleur ze eventueel wat bij met een wenkbrauwpotlood of poeder. Ook de wenkbrauwen niet te netjes en houd ze natuurlijk. De wenkbrauwen mogen echt niet vergeten worden bij de smokey eyes look!

Stap een stukje achteruit en kijk naar jezelf in de spiegel. Als dit geen smokey eyes zijn?!