Een slanker gezicht creëren met make-up

Een slanker gezicht creëren met make-up

Een slanker gezicht creeren met make-upHeb je een rond gezicht of wil je gewoon graag dat je jukbeenderen beter zichtbaar zijn, volg dan onze tips op! Wanneer je een rond gezicht hebt, zijn de jukbeenderen vaak niet prominent aanwezig in het gezicht. En welke vrouw wil nu geen mooie, hoge jukbeenderen? Je kunt eigenlijk heel gemakkelijk een slanker gezicht creëren met make-up, door je jukbeenderen te accentueren. In drie simpele stappen kun je jouw gezicht (nog) slanker laten lijken.

1. Lichte concealer

Allereerst breng je een lichtere kleur concealer dan je eigen huid aan op het hoogste gedeelte van je jukbeenderen. Je jukbeenderen kun je beter zichtbaar maken door je wangen naar binnen te zuigen. Breng de lichtere kleur concealer in een dunne lijn aan boven op je jukbeenderen, ongeveer net zo breed als je oog (zie hiervoor lijn 1 op de afbeelding). Laat de lijn natuurlijk overgaan in je eigen huidskleur, door hem te vervagen met je vingers of een sponsje.

2. Donkere concealer

Breng nu een donkerdere concealer dan je eigen huid aan op het diepste gedeelte van je wangen (zie lijn 2). Zuig nu dus ook je wangen naar binnen, om het diepste gedeelte zichtbaar te maken. De donkere concealer breng je ook als een dunne lijn aan, vanaf je oren tot ongeveer halverwege de wangen. Laat ook deze lijn zo natuurlijk mogelijk vervagen. Met het contrast tussen de lichte en donkere concealer heb je een natuurlijke schaduw gecreëerd en de jukbeenderen zullen (nog) meer opvallen en naar voren komen vanuit het gezicht. Zo kun je dus een slanker gezicht creëren met make-up.

3. Blush

Als finishing touch maak je je look af door een dun streepje blush vanaf je oor aan te brengen. Een leuk lipglosje, wat mascara en een lijntje boven je ogen en je bent getransformeerd. Laat de complimenten ‘ben jij afgevallen?’ maar komen!