Make-up app L’Oréal: MakeUp Genius

Make-up app L’Oréal: MakeUp Genius

Woensdag 25 maart 2015 hebben Roxanne en ik het zuiden verlaten om naar het mooie Amsterdam af te reizen. We waren uitgenodigd om de officiële lancering van de innovatieve make-up app ‘MakeUp Genius’ van L’Oréal bij te wonen in het prachtige pand van Hotel Droog, vlakbij de Dam. Vóór het persevent – dat pas om 5 uur officieel begon – hebben we nog een gezellig dagje Amsterdam ervan gemaakt.

Welkomsborrel

MakeUp Genius app

Even voor diegene die willen weten wat de app precies inhoudt: L’Oréal heeft een virtual reality app ontwikkeld waarmee je make-up kan simuleren op jouw gezicht en huidtint door middel van de camera op je tablet of smartphone. We zullen het allemaal wel herkennen: je ziet een leuk felrode lippenstift op een reclame en koopt hem. Eenmaal opgebracht blijkt hij er helemaal anders uit te zien op jouw lippen of blijkt hij niet bij je huid te passen. Vervelend! Met de MakeUp Genius app van L’Oréal kun je met de camera op je device precies kijken hoe een bepaald product (uiteraard wel van L’Oréal) staat bij jou. Je ziet jezelf met de make-up op. Daarbij kun je ook bepaalde looks creëren, zoals cat-eyes, natural look of juist hele heavy make-up. Beweeg je je hoofd, je lippen of je oogleden, dan beweegt de make-up gewoon mee. Je zou echt zeggen dat je gewoon in een spiegel kijkt. Stijlen of kleuren die je voorheen misschien nooit durfde te kopen, kun je nu testen zonder onhygiënische testers op je gezicht te smeren! De app is geïnspireerd op 3D video games en Hollywood games. Wat ook handig is, is dat je op de app ook tutorials kunt vinden. Bovendien kun je inspiratie op doen door het bekijken van complete looks. Handig voor mensen die graag iets nieuws willen proberen, maar moeite hebben met het kiezen van de look die bij hun past.Mariska en Roxanne Amsterdam

Lancering Genius app

Bij aankomst bij het hotel kregen we een (uitzonderlijk lekker!) drankje aangeboden. Na een half uurtje begon de uitleg over het ontstaan van de app, maar natuurlijk waren we allemaal benieuwd hoe de app in de praktijk werkte. Het werd na de introductie gelukkig gedemonstreerd, zodat we het allemaal op een scherm konden zien. Toch waren wij heel benieuwd of het voor ons, leken, ook eenvoudig in gebruik was. Surprise! Aan het eind van de presentatie werd er een doek van een rij van iPad’s afgehaald, waar de Genius make-up app van L’Oréal, MakeUp Genius, al op open stond. Yes, we konden zelf aan de slag!

Presentatie

Recensie L’Oréal MakeUp Genius app

Hoewel we al bij de demonstratie zagen dat het echt werkte, stonden we er toch versteld van hoe echt het lijkt. Je zou werkelijk denken dat je de make-up draagt en in de spiegel kijkt. De techniek die gebruikt is, is nooit eerder in een app toegepast. Gezichtsvormen, gezichtsuitdrukkingen en alle minuscule bewegingen in het gezicht worden herkend en daar wordt de make-up op aangepast. Denk aan vormen, schaduwen en dergelijke. Als je het aan ons vraagt is de app een echte aanrader.

Amsterdam persevent makeup genius app

Praktische informatie

Als je het aan ons vraagt is de app een echte aanrader. Hij is gratis te downloaden voor iOs in de Apple App Store en voor Android op Google Play (#OMGenius).

Voordelen op een rijtje

  • Weg met vieze testers
  • Verschillende looks snel uit te proberen zonder je gezicht vol te smeren
  • Verschillende kleuren snel uit te proberen
  • Inspiratie op doen
  • Geen miskopen meer (helaas alleen voor L’Oréal producten)
  • Gratis te downloaden
  • Geschikt voor iOs en Android