Ruby Wing: nagellak die van kleur verandert bij daglicht

Ruby Wing: nagellak die van kleur verandert bij daglicht

Ruby Wing heeft na jaren van onderzoek doen een nagellak ontwikkeld dat van kleur verandert in het daglicht. In New York wordt de nagellak van Ruby Wing gefabriceerd en gebotteld. Er zitten dus eigenlijk twee kleuren in één potje. Hoe sterker de UV-straling, des te groter is het kleurverschil. Toch maakt het niet uit of het winter, zomer, bewolkt of zonnig is. De nagellak zal hoe dan ook verkleuren.

In de Verenigde Staten is deze nagellak van Ruby Wing vorig jaar met groot succes geïntroduceerd.

Collecties Ruby Wing nagellak

Elk jaar zijn er 4 collecties nagellakken. In 2013  zijn dit:

  • De standaard collectie met 18 kleuren;
  • De ‘Spring Garden’ collectie met 6 kleuren én geurend;
  • De ‘Festival Paint’ zomercollectie met 6 kleuren;
  • De ‘Cupcakes & Champagne’ herfstcollectie (geurend).

Deze collecties bestaan uit glitterlakken, holografische lakken en crèmelakken. Alle nagellakken hebben één ding gemeen: ze verkleuren bij UV-licht, alle dagen van het jaar. Al deze nagellakken zijn vrij van formaldehyde, tolueen, DBP en parabenen, veganistisch en niet getest op dieren.

Ruby Wing

Review

De herfst is alweer begonnen, dus wij hebben één nagellak van de herfstcollectie ‘Cupcakes & Champagne’ mogen testen; mini Doux. Deze collectie is kleurend én geurend. Je nagels ruiken dagenlang heerlijk naar

cupcakes in plaats van die herkenbare, chemische geur. Yam! Verder hebben we ‘Tide’ en ‘Sand Dune’ getest, beiden uit de original collectie van Ruby Wing. Alle lakken kun je eventueel ook als topcoat gebruiken. Dit heeft verder geen invloed op de kleurverandering.

Ruby Wing: Mini Doux

De Mini Doux nagellak komt uit de herfstcollectie ‘Cupcakes & Champagne’, die bestaat uit 6 kleuren en een setje mini’s. Deze kleur is lichtdekkend met fijne, roze glitters en smeert lekker uit. Deze bijna Nude wordt in het daglicht glitterend paars zodra de ‘Doux’ daglicht vangt. Persoonlijk vind ik deze lak het mooist wanneer je hem als topcoat over een lichte basiskleur aanbrengt. Hoe sterker de zon, des te sterker de kleurverandering optreedt uiteraard.

Mini Doux

Mini Doux getest

Ruby Wing: Tide

 

De nagellak Tide komt uit de original collectie van Ruby Wing. Binnen is ook deze kleur een lichtroze bijna Nude met voornamelijk zilveren glitters. Deze glitters zijn iets opvallender en grover dan de Doux. Tide verkleurt bij daglicht naar een nadrukkelijk aanwezig hardroze/roodachtige kleur. Erg mooi, vooral voor de herfst! Net als Doux vindt ik deze nagellak binnen iets minder, omdat hij niet dekkend is. Hij staat wel erg mooi als topcoat en het is een leuke lak om mee te experimenteren als topcoat over verschillende basiskleuren.

Tide

Tide getest

Ruby Wing: Sand Dune

Sand Dune is ook afkomstig uit de original collectie van Ruby Wing. Het is een ietwat zomers kleurtje, zou zou ik denk ik minder dragen in de donkere dagen die op de stoep staan. Ik heb het echter over zachte koraaltint binnenshuis. Zodra de Sand Dune verkleurt door UV-straling, transformeert de lak naar oud-roze wat weer wél perfect bij dit seizoen past. Dit is mijn absolute favoriet en deze lak dekt ook goed (al kun raad ik je aan voor het beste effect een dubbele laag aan te brengen), zowel binnen als buiten. Sand Dune transformeerde wel het minst van alle drie de geteste lakken.

Sand Dune

Sand Dune getest

Zo ziet de Mini Doux (linker foto) en de Tide (rechterfoto) als topping met de Sand Dune eruit:

Topping over Sand Dune

Prijzen

De Ruby Wing nagellakken zijn verkrijgbaar in 15 milliliter flesjes, met uitzondering van de Cupcakes-collectie. Die zijn ook verkrijgbaar in een setje van 4 mini’s en losse miniflesjes van 7 milliliter.

De grote flesjes van 15 ml zijn verkrijgbaar voor € 12,00. de 4-pack mini’s kosten € 15,95 en de kleine flesjes van 7 ml 5,95.

Ruby Wing nagellak is verkrijgbaar op: http://www.rubywing.nl

Over Ruby Wing

Ruby Wing is het product van een samenwerking tussen Forsythe Cosmetics (bekend van onder andere Color club) en Solaractive. ‘Zonzat’ is de officiële distributeur van Ruby Wing voor de Benelux. Zonzat heeft is verkoper van bijzondere UV-mode en accessoires.