Afvallen met McDonalds

Afvallen met McDonalds

KCCI liet vrijdag weten dat een Amerikaan 17 kilo is afgevallen in 90 dagen door McDonald’s te eten.

De docent uit de staat Iowa, John Cisna, kon niet geloven dat het eten van McDonald’s echt niet goed voor je lichaam is. Daarom wilde hij een experiment doen door elke dag drie maaltijden van McDonalds te consumeren. Het resultaat van het afvallen met McDonald’s? Cisna was na 90 dagen 17 kilo lichter. Daarbij was zijn cholesterolgehalte ook nog eens aanzienlijk gedaald.

John had zijn studenten verschillende menu’s laten samenstellen met de voedingswijzer van McDonald’s. Hierbij moesten ze wel letten op het maximum aantal calorieën van 2000 per dag. Ook moest er aandacht worden besteed aan variatie. Er moest van alles iets in de menu’s worden opgenomen.

Het experiment het de aandacht van de manager van de plaatselijke McDonald’s getrokken. De manager was zo geïnteresseerd in de resultaten van het onderzoek of er kon worden afgevallen met McDonald’s, dat hij de docent uit Iowa gratis liet eten. Tijdens de 90 dagen dat hij alleen McDonalds’s at maakte hij dagelijks een wandeling van 45 minuten. Ondanks alle snacks bleek na 90 dagen dat John toch een stuk gezonder werd. Hij liet weten:

“We worden dik door onze eigen keuzes, niet door McDonald’s”.

Dus ja, je kúnt afvallen met McDonald’s!