Aquafresh® Complete Care met Suikerzuurbescherming

Aquafresh® Complete Care met Suikerzuurbescherming

Suiker is verweven in de hedendaagse cultuur en wordt ook wel een ‘silent-killer’ genoemd. Vroeger moest ons lichaam veel werk doen om aan suiker en dus energie te komen. We kregen bijna geen geraffineerde suikers binnen en obesitas was een nog niet bestaand begrip. Het is dus niet gek dat we allemaal gek zijn op suiker: snoep, koekjes en andere zoetigheid. Je lichaam hoeft bijna niets te doen om wel die energie te krijgen. Een paar nadelen: geraffineerde suikers zijn erg slecht voor ons en de energie boost is slechts van korte duur. Daar komt bij dat onze tanden hier ook niet blij van worden. Suiker tast het glazuur aan en veroorzaakt gaatjes. Het is dus belangrijk dat de tandpasta die we dagelijks gebruiken rekening houdt met de hedendaagse suiker-cultuur. Suiker zit niet alleen in snoepgoed, maar ook in fruit zitten verborgen suikers. Hoewel deze suikers wel het gezonde soort zijn, tasten ze evengoed onze tanden aan. Verborgen suikers zitten ook in andere producten waarvan we het waarschijnlijk niet weten tenzij we de etiketten gaan lezen. Denk bijvoorbeeld aan ketchup.

Infographic aquafresh

3 soorten Aquafresh Complete Care-tandpasta’s met suikerzuurbescherming

Helaas kunnen we ons lichaam niet beschermen tegen de gevolgen van suiker, maar onze tanden wel. Suikerzuurbeschermende tandpasta’s zijn geen overbodige luxe en Aquafresh heeft hier slim op ingespeeld. Zij introduceert een nieuwe lijn tandpasta’s die onze tanden beschermen tegen de ‘silent-killer’ suiker: ‘Aquafresh Complete Care Original’, ‘Aquafresh Complete Care Gentle White’ en ‘Aquafresh Complete Care Pure Breath’.

Aquafresh Complete Care Original

Deze tandpasta zorgt voor een algehele bescherming van de mond en tanden geschikt voor heel het gezin. Naast de bescherming die de tandpasta biedt, heeft het ook nog eens een heerlijk frisse mintsmaak. Een tube van 75 milliliter is verkrijgbaar voor € 2,99.

Aquafresh complete care Original

Aquafresh Complete Care Gentle White

Ook deze tandpasta is geschikt voor het hele gezin én heeft een lekkere frisse mintsmaak. Daarbij bestrijdt deze tandpasta verkleuringen en behoudt het de natuurlijk witte kleur van de tanden. Een tube van 75 milliliter is verkrijgbaar voor € 2,99.

Aquafresh Complete Care Pure Breath

De Pure Breath variant van Aquafresh Complete Care is ook fris van smaak en zorgt voor een algehele mondbescherming voor het hele gezin. Daarbij zorgt de tandpasta voor een frisse adem en is het zeer geschikt voor mensen met een slechte mondgeur. Het verwijdert die stofjes die hier (klinisch bewezen) verantwoordelijk voor zijn.

Aquafresh complete care pure breath

Cariës

Je vraagt je misschien af hoe je tanden worden aangetast door suikerzuren. Er zitten miljoenen bacteriën op het tandoppervlak die allemaal hard aan het werk zijn. Ze zetten suikers die de mond in gaan om in schadelijke zuren die de mineralen van het tandweefsel aantasten. Hoe minder mineralen het tandweefsel bevat, des te meer kans je hebt op gaatjes. We poetsen daarom niet alleen onze tanden om ze weer schoon te krijgen, maar ook om je tanden te beschermen tegen suikerzuren. Aquafresh Complete Care met suikerzuurbescherming kan daarbij een grote rol spelen, omdat het je tanden hiertegen beschermt. Als je er tweemaal daags mee poetst komt het mineralenniveau in het tandweefsel weer op peil en wordt je glazuur beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Dit komt door het natriumfluoride-gehalte in de Aquafresh Complete Care tandpasta.

Onze ervaringen

Wij hebben deze tandpasta van Aquafresh alvast mogen testen en zijn overtuigd. Wat vooral opvalt is de heerlijk frisse smaak die nog lang in de mond blijft hangen. Ook je adem blijft lange tijd fris ruiken wat ik ook een enorm pluspunt vindt. Je hebt ook maar een klein beetje nodig voor voor een goede poetsbeurt. Of  het mijn tanden ook daadwerkelijk beschermt tegen gaatjes zal de tijd uitwijzen, maar ik ga de Aquafresh Complete Care tandpasta zeker kopen als hij in de winkel ligt.

Voordelen Aquafresh Complete Care

We zullen alle voordelen van Aquafresh Complete Care eens op een rijtje zetten:
– Verstrekt het tandvlees
– Valt tandplak aan
– Zorgt voor een frisse adem
– Beschermt tegen cariës
– Houdt het tandvlees gezond
– Versterkt het tandglazuur
– Bestrijdt bacteriën
– Smaakt erg lekker
– Verwijdert vlekken op de tanden