Coca Cola Life gezoet met stevia

Coca Cola Life gezoet met stevia

Coca Cola gaat een nieuwe Cola op de markt brengen met een groen label: Coca Cola Life. Deze Cola zou gezonder zijn en ongeveer de helft van de calorieën bevatten die in de gewone Coca Cola zit.

Coca Cola GroenCoca Cola Life Argentinië

De verkoop van de Coca Cola Life met het groene label, zal deze week van start gaan in Argentinië. In Argentinië is Coca Cola erg populair en heeft het zelfs 50 procent van de frisdrankmarkt. Als het hier niet aanslaat, zal het dus ook niet in andere landen aanslaan, zo zal de gedachtegang zijn geweest.

Stevia zoetstof

Coca Cola Life, ook wel Coca Cola groen of Coca Cola Green genaamd, is gezoet met suiker en de zoetstof stevia. Ik ben nu al te spreken over deze nieuwe drank van Coca Cola, want zoals veel anderen met mij vertrouw ik  de Coca Cola Light niet helemaal in verband met de vermoedelijk kankerverwekkend zoetstof aspartaam. In de Coca Cola Life zit de zoetstof Stevia. Dit is een 100 procent natuurlijke zoetstof en bevat verwaarloosbaar weinig calorieën. Stevia is zelfs 200 tot 300 keer zoeter dan suiker. Deze variant zal denk ik, als hij aanslaat, populair zijn onder de dieeters of de mensen die graag op de lijn letten.
De Stevia zoetstof werd wordt al in 45 producten gebruikt, zoals Sprite, Fanta Select en Vitaminwater Zero. Toch heeft het bedrijf het nooit aangedurfd Stevia in de Coca Cola te verwerken, omdat zij bang was afbreuk te doen aan de echte Cola smaak.
Ik ben echter wel benieuwd of de Coca Cola Light het gaat redden als Coca Cola Life aan terrein wint. Wanneer en óf Coca Cola Life in Nederland wordt geïntroduceerd is niet bekend.