Dexaprine gevaarlijk afslankmiddel

Dexaprine gevaarlijk afslankmiddel

Sommige mensen hebben geen problemen met het innemen van pillen om het afslankproces te versnellen of om spieren te kweken. Zo is er ook het afslankmiddel Dexaprine, wat veel mensen innemen en gewoon bij Nederlandse webshops te koop is. Dexaprine is populair onder sporters en mensen die bezig zijn met afvallen. De Nederlandse Voedsel- en Dexaprine gevaarlijkWaren Autoriteit (NVWA) heeft echter naar buiten gebracht dat het afslankmiddel Dexaprine gevaarlijke bijwerkingen kan hebben.

Dexaprine gevaarlijk: bijwerkingen

De NVWA roept mensen op direct te stoppen met de inname van Dexaprine. Vanaf maart dit jaar hebben tot nu toe al elf mensen gemeld. Zij zouden ernstige klachten, zoals hartkloppingen, misselijkheid, hoofdpijn en pijn op de borst hebben ervaren. Eén persoon heeft zelfs een hartaanval gehad na inname van Dexaprine. Dit liet het NVWA en het NVIC (Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum) weten. Ook op social media hebben bodybuilders soortgelijke klachten gemeld volens het NVWA.

Dexaprine te koop bij webshops

Dexaprine is in Nederland alleen via bepaalde webshops verkrijgbaar. De NVWA heeft deze website inmiddels al benaderd om de verkoop van Dexaprine meteen te stoppen. Of de webshops zich hier daadwerkelijk aan gaan houden zal de NVWA controleren. Ook zijn de webshops verplicht om klanten die het afslankmiddel al hebben gekocht te waarschuwen voor de gevaarlijke mogelijke bijwerkingen.

Dat Dexaprine gevaarlijk is kunnen we dus wel stellen. Gewoon gezond eten en regelmatig bewegen mensen en we hebben helemaal geen pillen nodig!