Een dun of dik hoofdkussen?

Een dun of dik hoofdkussen?

Een goed hoofdkussen is de basis van en goede nachtrust en een leven zonder rug- of nekpijn. Als je vaak wakker wordt met een stijve nek of pijnlijke schouders, dan kan dat wel eens te wijten zijn aan een te dun of te dik hoofdkussen.

Kantoorbaan

Vooral voor mensen die een baan hebben waarbij zij veel achter de computer werken is een goed hoofdkussen van groot belang. Zij spannen hun spieren in hun schouders en nek gedurende de dag namelijk meer aan en zitten in een onnatuurlijkere houding dan mensen die hun dag niet achter een scherm doorbrengen. Voor deze groep mensen is een goede nachtrust cruciaal, zodat ze kunnen herstellen van de dag en de volgende dag weer fris achter het schermpje kunnen kruipen..

Doe de hoofdkussen test

’s Nachts moeten de schouder- en nekspieren ontspannen en dat kan niet met een slecht hoofdkussen. De spieren moeten in een neutrale positie kunnen ontspannen en daardoor moet het hoofdkussen een bepaalde dikte hebben die voor iedereen persoonlijk verschilt. Je kunt er op een hele eenvoudige manier achter komen welke kussendikte voor jou een neutrale positie teweegbrengt: ga op je zij liggen en leg je hoofd op het kussen. Ligt je hoofd schuin omhoog en vult het kussen dus teveel de ruimte tussen je schouder en je hoofd op, dan is je kussen te dik. Zodra je hoofd gestroomlijnd is met je lichaam als je op je zij ligt en het kussen de ruimte tussen je schouder en je hoofd helemaal opvult, heb je de juiste dikte van je kussen te pakken. Ga om het zeker te weken ook eens op je rug liggen met je hoofd op het kussen. Wordt de holte tussen je rug en nek opgevuld op een natuurlijke manier (dus niet zo dat je kin op je borst wordt gedrukt of dat je hoofd juist te ver naar achter valt) dan heb je zeker het juiste kussen te pakken. Je neus moet recht gericht zijn op het plafond. Het kan zijn dat je voor je zij een dikker kussen nodig hebt dan voor als je op je rug ligt. Je kunt dan het beste twee verschillende kussens aanschaffen.

Bij de aanschaf van een nieuw hoofdkussen is het een goed idee om iemand te vragen of ze zien dat je de juiste positie inneemt als je hoofd op het kussen ligt. Als je nog nooit een goed kussen hebt gehad is het niet makkelijk om zelf in te schatten of je nu wel een goed kussen te pakken hebt. Wist je dat IKEA speciale kussens heeft voor zij- rug en buikslapers?

Hoofdkussens ikea

Dus op de vraag ‘een dik of een dun kussen?’ kunnen we geen antwoord geven, want dat verschilt per persoon!

Welterusten.