Hardlopen met de ‘barefoottechniek’ van Merrell

Hardlopen met de ‘barefoottechniek’ van Merrell

Zodra de temperatuur omhoog gaat, lijken de hardloopclubjes uit hun winterslaap te komen. Hardlopen lijkt erg populair te zijn in Nederland en het is ook een goede manier om gezond en fit te blijven. Een goede, degelijke sportuitrusting is echter een zeer belangrijk punt om blessures te voorkomen en om comfortabel te kunnen sporten.

Barefoottechniek van Merrell

Merrell is een vooraanstaand outdoor sportmerk dat hardloopschoenen heeft ontwikkeld met barefoot techniek, de M-connect series voor deze zomer. Je hebt het gevoel dat je op blote voeten loopt, echter bieden de running schoenen wel de juiste ondersteuning. Dit past helemaal in de ideologie van Merrell dat comfort voorop heeft staan. Het voordeel van het barefoot gevoel van deze hardloopschoenen van Merrell is dat je een natuurlijkere houding aanneemt tijdens het hardlopen. Feit is dat schoenen je hele houding bepalen. Doordat je met de schoenen van Merrell een natuurlijke houding aanneemt, voorkomt dit blessures.

Design M-connect series Merrell

Merrell heeft met de M-connect series hardloopschoenen heel goed ingespeeld op het zomerse gevoel en is in veel verschillende kleuren beschikbaar. De flexibele running schoenen zijn licht van gewicht en heeft een strak design. Je kunt deze schoenen met barefoot fitting niet alleen gebruiken om hart te lopen, maar ook voor andere vormen van training, fitness en zelfs hiking.

Merrell heeft het design van de schoenen uitgebreid getest, om uiteindelijk tot de perfecte combinatie van flexibiliteit, stabiliteit en wrijving te komen. Zo zijn ze tot de conclusie gekomen dat, hoe groter het oppervlakte is dat de voet contact met de ondergrond heeft, des te hoger de stabiliteit is van de voet en het lijf.

Foto’s en video Merrell barefoot M-connect series

barefoot techniek