Kledingtips om er slanker uit te zien

Veel mensen in Nederland zijn bewust bezig met hun figuur, voeding en het uiterlijk. Afvallen blijft een veel voorkomende bezigheid bij vrouwen. Er is tegenwoordig een beeld van het perfecte figuur. Hier streven veel vrouwen naar, maar is dit wel het perfecte figuur? Toch is het zo dat we slanker willen zijn. Dit kan ook door je bewuster te kleden en na te denken over wat je aantrekt en wat bij je figuur past.  Hieronder staan enkele kledingtips om er slanker uit te zien.

1. Juiste maat

Veel mensen kopen kleren vaak zonder te passen. Al jaren hebben ze een bepaalde maat, welke ze blijven kopen. Hier moet je mee oppassen,want de jaren zijn verstreken en je lichaam is veranderd. Kleding kan zoveel verschillen qua maat bij een bepaalde winkel of een bepaald merk. Probeer daarom verschillende maten uit, want de juiste maat laat je lichaam het beste uitkomen.

2. Te strakke kleding

Te strakke kleding is vaak niet mooi om te zien, en niet alleen bij die iets dikkere mensen. De kleding heeft niet meer de pasvorm die het hoort te hebben. Delen van het lichaam worden geaccentueerd, terwijl het beter is om het te camoufleren. Denk aan vetrolletjes en onze love handles. Bijna iedereen heeft ze alleen bij niet iedereen zie je ze, en dat is de truc! Het enige wat strak mag zitten is corrigerend ondergoed, wat je zo stukken slanker maakt.

3. Wijde kleren

Oke, strak mag niet dan maar wijd! Nee, dit is niet de bedoeling al denken veel mensen dit. Te wijde kleren maken je juist minder slank. Je zorgt ervoor dat het lijkt dat je lichaam geen figuur heeft. Accentueer juist de smalle gedeeltes van je lichaam. Hier komen we later nog op terug.

4. Materialen

Goede materialen kunnen je ook slanker laten lijken en sommige stoffen kunnen we beter vermijden. Grove dikke materialen zoals tweed, ribfluweel en wol zijn een no go. Als je last hebt van een of meerdere onderkinnen of een bolle toet, vermijd dan coltruien.Kies mooie gladde en dunne materialen, deze werken goed voor je figuur.

5. Kleuren

Zoals we allemaal weten kleedt zwart af en is dit de ideale kleur voor je lichaam. Voor veel mensen is dit een goede rede om zwart te dragen. het valt niet op en daarom voelen mensen zich vaak prettig om zich in deze kleur te hullen. Toch zijn er meerdere kleuren die hetzelfde effect hebben als zwart. Probeer eens donkerblauw, donkergroen of chocoladebruin. Deze kleur kun je ook heel mooi met zwart dragen. heel lang geleden was het zo verkeerd om zwart en bruin samen te dragen. nou, goed nieuws het mag alweer een tijdje.

6. Strepen

Strepen zien we veel terug in de mode en staan hartstikke leuk. Verticale strepen zijn prima om je figuur slanker te laten lijken. Kies niet voor horizontale strepen deze lopen in de breedte. En ja, je raad het al dit maakt je alleen maar breder en dat is niet de bedoeling.

7. Hakken

Alles wat langer in de lengte is, maakt ook slanker. Kies daarom voor een schoen met een hak, hoe hoger hoe beter. Natuurlijk is dit niet altijd praktisch of medisch verantwoord. Kies anders voor een middelhoog hakje. Als je wat steviger bent kies dan ook voor een bredere hak en geen naaldhak, dit staat vaak iets mooier. Tegenwoordig zijn er zoveel mooie hakken met plateau. Persoonlijk vind ik dit ook veel mooier en hipper.

8. Lengtes

Zoals ik net al zei maakt langer slanker. Kies voor een broek met de juiste lengte. Een driekwart broek maakt je benen korter en daarom ook steviger. Kies daarom een broek die over je schoenen valt, maar niet zo lang dat je erop loopt of dat deze opkropt. Broeken met een hoge taille laten je benen niet alleen langer en slanker lijken. Je vetrolletjes en love handles worden zo perfect kwijtgeraakt. We kennen allemaal wel de heupbroeken, waar de blubjes overheen komen. Dit is niet mooi en kun je gemakkelijk voorkomen. Ook qua shirts en truien moet je hierop letten. Zorg ervoor dat ze een goede lengte hebben en niet te kort zijn. Als je trui te kort is gaat deze op je dikste gedeelte naar voren steken. Hierdoor lijk je niet alleen zwaarder, maar je bovenlichaam lijkt ook stukken korter.

9. Trends

Elke seizoen komen er weer nieuwe trends de hoek omzetten. Ik heb vaak dingen die ik dan erg leuk vind en als ik ze aantrek zie ik dat dit niet geschikt is voor mij. Niet alle kledingstukken zijn voor elk lichaam bestemd, ook al vindt je het mooi. Ga niet alle trends achterna, maar kijk naar wat bij je past. Het is een kwestie van accepteren, ook al is dit niet altijd even leuk. Probeer een alternatief te vinden, wat wel geschikt is voor jou. Een ontwerper kan nu eenmaal niet een kledingstuk vinden welke geschikt is voor elk figuur.

10. Camoufleren

Met kledingstukken kun je ook toveren. Het juiste kledingstuk kan zoveel goeds doen voor je figuur en de delen die je minder mooi vindt laten verdwijnen. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Heb je last van dikkere enkels, kies een broek die over je enkels valt en neem geen schoen met een bandje eromheen.
  • Dikke kuiten, neem een licht uitlopende broek
  • Vind jij je billen te dik, vermijd dan een broek met accenten en grote zakken op je achterste
  • Een pantalon met een sluiting aan de zijkant haalt de aandacht weg van je heupen
  • Vind jij je borsten te groot in verhouding met de rest van lijf en wil je een mooie jurk aan tijdens een avondje uit. kies dan voor een jurk met een schuine halslijn, met een mouw bijvoorbeeld.

Het allerbelangrijkste is dat jij je prettig voelt in je lichaam en de kleding die je draagt!

 Bye Bye witte leggings en spijkerrokjes

Verder moet ik nog iets kwijt: witte leggings. Waarom mensen deze dragen begrijp ik niet. Het is gewoonweg geen gezicht en staat niet flatteus naar mijn mening. Vaak zijn ze ook nog wat doorschijnend en laten alle oneffenheden in je huid erdoorheen zien. Mensen smeren allerlei crèmes en laten zich behandelen tegen putjes, cellulitis en sinaasappelhuidjes. Vervolgens trekken we wel een witte legging aan om dit aan de rest van Nederland te laat zien. Deze oproep is bedoeld voor alle mensen met alle maten.
Mensen weg met die witte legging er zijn tegenwoordig zoveel leuke leggings in verschillende kleuren, stoffen en printjes.
Dit geldt overigens ook voor de spijkerrok. Die hebben wij ondertussen wel gezien. Ook zijn er voor de spijkerrok al vele alternatieven. Dus neem afscheid en kies voor een nieuwe look.