Langer lijken?

Langer lijken?

Ellenlange benen die eindeloos door lijken te gaan is de droom van iedere vrouw. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met lange benen, maar er zijn gelukkig een paar simpele tips om langer te lijken.

Kies de juiste rok

Langer lijken doe je met een juiste rok. Een kokerrok bijvoorbeeld geeft je al snel een paar centimeter meer. Kies dan wel een rok die net onder je knie eindigt en in je taille begint. Een asymmetrische zoom creëert ook een bepaald effect, waardoor je langer lijkt. Ook een split in je rok doet je de lucht in schieten.
Wil je langer lijken, kies dan in ieder geval nooit voor een rok met plooien. Dit werkt namelijk averechts en laat je kleiner én dikker ogen. Dat is dus niet wat we willen! Een rok of jurk met één rechte, strakke verticale plooi daarentegen is weer wel toegestaan. Die ene rechte lijn wijst het oog van boven naar beneden, waardoor je meer lengte krijgt. Een kort jasje boven een kort rokje aantrekken als je al klein bent? Dat kun je beter laten. De lengtelijn komt dan namelijk niet voldoende naar voren.

Een effen jurk

Kies voor een effen jurk als je groter wilt lijken. Een effen jurk heeft namelijk een niet onderbroken silhouetlijn, waardoor je langer lijkt. Hoe meer ‘onderbrekingen’, van laagjes of jasjes en riempjes, hoe korter je lijkt. Heb je een mooi figuur, kies dan voor een aansluitende jurk met mooie pumps eronder voor die extra lengte. Ook een empire jurk (van boven strak tot de taille, daaronder wijd vallend) is zeer geschikt voor de kortere vrouw. Peerfiguren profiteren trouwens ook van de empire jurk, omdat het de heupen verhult. Het oog wordt naar de taille naar boven geleid, wat je langer doet lijken.

Ga voor een smalle en lage hals van de jurk. Hierdoor lijkt je bovenlijf smaller en langer. Vermijd verder figuurloze jurken, drukke prints of grote bloemen als je klein bent.

Jassen met details op schouders

Jassen zijn erg belangrijk wanneer het gaat om langer lijken. Je hebt al niet zoveel been, dus laat zoveel mogelijk ervan zien! Kies dus niet voor te lange jassen die je alleen maar nog kleiner doen lijken. Wat wel geoorloofd is, is decoraties of details op de schouders. Het oog wordt dan naar de bovenkant getrokken en niet daar beneden, waardoor je langer lijkt. Pofmouwtjes en steentjes op de schouders zullen de kleinere dame prachtig staan! Wat betreft blazers, ga voor lange en smalle kragen. Brede en grote kragen haalt je figuur totaal uit verhouding, waardoor je juist kleiner lijkt.

Effen, nauwe tops

Hoe meer laagjes, hoe korter en dikker je lijkt. Kies dus voor rustige, effen tops en vermijd de lagen kleding. Oversized truien of tops zijn, hoe leuk ze ook zijn, niet geschikt voor jou. Probeer zo min mogelijk te gaan voor volume, want hierdoor ga je alles behalve langer lijken.

Broeken met hoge taille

Zoals hierboven al een aantal keer is aangekaart, moet je je focussen op de taille en de blik naar boven laten richten. Kies daarom het liefst voor broeken met hoge taille. Hierdoor lijken je benen nog wat centimeters door te gaan. Een heupbroek is eigenlijk uit den boze voor kleinere vrouwen. Sla nooit, maar dan ook nooit (zelfs niet als je lang bent) de broekspijpen om. Ten eerste is dit over het algemeen not done, ten tweede richt het de blik weer naar beneden op een horizontale lijn. Dit moeten kleine vrouwen niet willen! Een broek of panthalon met één lengtelijn is prima. Het richt het oog weer in horizontale richting en de broek wordt niet horizontaal onderbroken. De broek moet echter wel op de hiel eindigen. Hangen de pijpen op de grond, dan maakt het je weer korter. Neem daarom dus altijd een broek in wanneer deze net iets te lang is.

Bron: Vrouwonline.nl