Nieuwe hype: Kangoo Jumps

Kangoo Jumps zijn eigenlijk al in de jaren ’90 op de markt gebracht, maar sinds enkele jaren een hype in de fitnesswereld van Amerika. Nu waait deze hype langzaam maar zeker over naar Nederland. Deze schoenen zijn als het ware mobiele trampolines die ervoor zorgen dat je met gemak over auto’s heen kunt springen en het snelste sprintje van je leven kan trekken. Ze zijn een uitstekend middel voor een goede work-out of om even met de hond te rennen. Het schijnt een hele leuke ervaring te zijn en je hebt helemaal niet het gevoel dat je aan het sporten bent.

Hoe werken de Kangoo Jumps?

De grote veer zorgt ervoor dat de klappen tijdens het rennen op worden gevangen. De energie die vrij komt wordt omgezet in kracht, waardoor je optimaal gebruik maakt van je inspanningen. Voor mensen met gevoelige gewrichten en vooral voor mensen met knieklachten zijn de Kangoo Jumps de uitkomst. Spieren en gewrichten worden namelijk met maar liefst 80% ontlast. Oorspronkelijk zijn de Kangoo Jumps ook door een Zwitserse fysiotherapeut bedacht voor mensen met enkelklachten, knieklachten en rugklachten.

Kangoo Bootcamp

Er worden door heel Nederland Kangoo Bootcamps, group runs en zelfs danslessen georganiseerd.  Je gaat dan met een groep naar een park of bos om samen een intensieve work-out te beleven. Het is niet moeilijk en er schijnen zelden mensen te vallen met de Kangoo Jumps. Ook Tyra Banks is helemaal weg van de Kangoo Jumps. Hieronder is een filmpje waarin Tyra Banks de schoenen uitprobeert in een work-out.

Wat kosten Kangoo Jumps?

De Kangoo Jumps zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen. Ze zijn nieuw verkrijgbaar vanaf ongeveer €200,-.