Rap Kristo Oosterveen: Moed Moet!

Rap Kristo Oosterveen: Moed Moet!

Voor de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld maakte de 11jarige Kristo Oosterveen het rapnummer Moed Moet! Kristo produceerde zijn eigen nummer in rap en dubstijl. In zijn coole clip zie je hem niet alleen rappen maar ook maakt hij de beste breakdance moves en komen er bewegende animaties in voor. Het nummer is gemaakt over pesten en zijn boodschap draagt hij duidelijk en vol overtuiging uit. Doordat hij rapt in de taal die zijn leeftijdgenoten begrijpen gaan zij sneller nadenken over het pesten en worden zij gestimuleerd hier ook iets mee te doen op een positieve manier. Zo is er lesmateriaal ontwikkeld die bij deze clip hoort en kan de clip worden afgespeeld op de digiborden in de klaslokalen. Zij kunnen gemakkelijk mee rappen door de songtekst die kan worden uitgeprint of ze kunnen zelfs worden uitgedaagd zelf een rap te schrijven. Hiervoor is er een instrumentale versie beschikbaar die de kinderen kunnen downloaden. Ook het nummer van DJ Kristo kan hier gratis worden gedownload. Dit kan via www.moed.nl/kinderen/
Een goed initiatief van deze 11 jarige jongen wat een hoop positiviteit met zich meebrengt op de scholen.

Over Kristo Oosterveen

Kristo Oosterveen heeft deze rap geschreven om zijn gevoelens over het pesten op een goede manier te kunnen uiten. Zelf werd hij op school ook veel gepest, totdat hij op een nieuwe school kwam waar hij meteen werd opgenomen in de groep. Binnen deze groep werden vaak grappen gemaakt en ook al was Kristo zelf gepest had hij geen idee dat deze grappen voor een ander wellicht als kwetsend kon overkomen. Hierdoor werd hij soms zelf als pester gezien. Door deze rap en dus de muziek kon hij zijn gevoelens op papier zetten. Samen met rapleraar M. Cherqi van het Haagse Hip Hop Centrum schreef hij de tekst. Hierna ging hij naar de DJ School NL om te leren een juiste beat te maken en het nummer te mixen als een echte DJ. Als laatste moest er nog een  coole clip gemaakt worden.  In samenwerking met YourTVMoment kwam er eerst een storyboard waarmee hij erna met Fishhook media een vette clip produceerde passende bij zijn rap. Zij wilde hem en het goede doel maar al te graag helpen en met succes.

Luister en bekijk hier de rap van Kristo Moed Moet! met je kinderen en laat ook hen bewust worden van de oorzaken en gevolg van het pesten.

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

Vele mensen kennen de stichting wel van het bekende lieveheersbeestje. De stichting doet er alles aan om de woon-, werk- en leefomgeving te stimuleren en ondersteunen. Daarbij wil zij graag iedereen er bewust van maken wat de oorzaken en gevolgen zijn van pesten en (zinloos) geweld.