Sport bh

Tijdens het sporten is het erg belangrijk een goede bh te dragen. Gelukkig leven we in een wereld van vraag en aanbod en is er speciaal voor de sportende dames de sport bh in het leven geroepen. Je kunt een goede sport bh het beste bij een goede sportzaak kopen. Deze speciale bh zit niet alleen comfortabel, hij zorgt er ook voor dat je op den duur geen hangborsten krijgt.

Pijnlijke borsten tijdens het sporten

Vooral wanneer je gezegend bent met een aanwezige voorgevel is een sport bh geen overbodige luxe. Hij zorgt er namelijk voor dat je meiden tijdens het sporten goed op hun plek blijven zitten en hij biedt hen de nodige steun. Het kan toch flink zeer doen als je borsten alle kanten opvliegen. Pijnlijke borsten tijdens het sporten kan zelfs de reden zijn waarom sommige vrouwen niet meer naar de sportschool willen gaan. En het is echt niet nodig, want er is zelfs voor de grootste en kleinste cupmaat een kwalitatieve sport bh op de markt.

Hangborsten zonder sport bh

Een vrouwenborst weegt gemiddeld tussen de 200 en 300 gram. Door intensief bewegen wordt dit gewicht snel en hard verplaatst. Deze druk op het borstweefsel en huidstructuren is niet goed en kan schade veroorzaken. De huid kan worden uitgerekt, wat leidt tot hangborsten. Een gewone bh vangt de borsten met ongeveer 38 procent op, maar onderzoek wijst uit dat dit onvoldoende is. Het resultaat: hangborsten. Dan heb je eindelijk na hard werken een strak lichaam, krijg je er een stel hangborsten gratis bij..

Welk soort sport bh past bij jou?

Een sport bh reduceert het ‘bouncen’ met zo’n 78 procent, dus dat is een aanzienlijk verschil met de gewone bh. Maar hoe kies je een sport bh die bij jouw borsten past? De keuze hangt ten eerste natuurlijk af van je maat. Er is keuze tussen een compressie- of een ingekapselde sport bh. De compressie bh is gemaakt van één vlak elastische stof. De bandjes zijn veelal op de rug gekruist. Voor vrouwen met kleine tot middelgrote busten is de compressie bh het meest geschikt. Dan heb je nog de ingekapselde bh voor de vrouwen met grote borsten. De ingekapselde bh heeft twee cups, gemaakt van materiaal dat voor het grootste gedeelte niet elastisch is. Enkel de onderband is gemaakt van elastisch materiaal. De ingekapselde bh heeft dus geen beugels en naden. Wanneer je vaak last hebt van irritaties, dan is deze soort ook ideaal.

Waar let je op bij het kopen van een sport bh

Waar je als eerst op moet letten bij het kiezen van een sport bh is de pasvorm. Hij moet strak zitten om niet te verschuiven, maar niet zo strak dat je moeilijk adem kunt halen. De achterkant van de bh moet lager of even hoog zitten als de voorkant. Voordat je er een koopt, pas je hem dus eerst goed en spring je er een keer mee op en neer. Voel je dat je borsten voldoende steun krijgen? Gooi je armen eens in de lucht. Blijft de onderrand op zijn plaats? Schuift hij naar boven, pas dan eens een maatje kleiner.

Een sport bh met strikjes, stiksels of andere prullaria is hartstikke cute, maar laat het. Een sport bh is nu eenmaal niet sexy, dus koop hem neutraal en zonder versieringen om wrijving te voorkomen. Voor optimale steun zijn brede, zachte bandjes cruciaal. Daarnaast zweten we al genoeg tijdens het sporten en willen we zoveel mogelijk ‘ademend’ materiaal dragen. Dit geldt dus ook voor de bh. Let er op dat je materiaal niet bestaat uit 100 procent katoen of andere zwetende stoffen.

Kom je er niet uit dan kun je altijd een verkoper om advies vragen.