Vloeibare neon-verf dance-event Amsterdam RAI

Vloeibare neon-verf dance-event Amsterdam RAI

In de Rai in Amsterdam vindt op 8 november het grootste verf-festijn van Europa plaats. Organisatie Neonsplash meldt dat er nu al ruim 12.000 kaarten zijn verkocht, waardoor we bij voorbaat al kunnen zeggen dat er nog nooit eerder een verf-feest van die omvang is geweest in Europa.

Neonsplash

Neonsplash is in nog geen 18 maanden tijd uitgegroeid tot grote speler in de Nederlandse markt, waaronder een meerdere malen uitverkochte Heineken Music Hall. Het bedrijf specialiseert zich in vloeibare neon-verf in de dance-scene dat met immens grote verfkanonnen een ruimte, inclusief de wit-geklede bezoekers, kleurig vult. De Amsterdam RAI is weer een grote mijlpaal voor het jonge bedrijf.

Neonsplash

Concept

Het concept van Neonsplash bestaat niet enkel uit de neon-verf kanonnen, maar ook uit dj’s en adembenemende shows. Een greep uit het assortiment: bungeejumpers, grote vuurwerk robots, gigantische 3D videoschermen waarbij bezoekers een speciale bril moeten opzetten, circusshows en acrobaten die allerlei gevaarlijke capriolen uithalen waar de bezoekers van het dance-event versteld van zullen staan.

Hoe het begon..

Het begon allemaal bij een studentenvereniging. Elwin Stevelink bracht het concept naar ons land. Hij organiseerde een feestje voor zijn studentenvereniging dat plaatsvond in een oude loods. Het leek hem leuk om het feestje extra flair en beleving te geven met de grote, vloeibare neon-verf kanonnen en dat was een succes. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Het concept is nergens mee te vergelijken en helemaal uniek in zijn soort. Dat is volgens Stevelink de kracht. Normaal gesproken bezoek je een evenement waar een dj, wat danseressen en een mooie locatie de hoofdrol spelen. Niet meer en niet minder. Neonsplash vindt interactie en beleving voorop staan tijdens een dance-event.

Neonsplash dance

INSIGHT

Neonsplash valt sinds kort onder het nieuw opgerichte INSIGHT. Dit is de grootste dance-organisator van Nederland die onafhankelijk is. Diverse Nederlandse dance-organisaties vormen INSIGHT, waaronder dus ook Neonsplash.

Wanneer?

Ook benieuwd naar een show van Neonsplash? Koop dan kaartjes voor het dance-event op zaterdag 8 november 2014 in Amsterdam RAI. Line-up: DVBBS, Wildstylez, Sidney Samson, Jay Hardway, Dyna, Thomas Newson, Watermät, Mr Belt & Wezol