Zomerproof parfums

Zomerproof parfums

Het zomerweer laat nog even op zich wachten, maar gelukkig geldt dat niet voor de zomerparfums. Verschillende merken brengen speciaal voor deze zomer limited editions uit. Zo giet Jean Paul Gaultier Classique in een zomerse variant en komt Issey Miyake met een tijdelijke editie van haar bestseller L’Eau d’Issey. En natuurlijk zijn er de zomerklassiekers, parfums die zich al vele zomers bewezen hebben. Neem bijvoorbeeld Sun van Jil Sander. Als er één parfum het label ‘zomergeur’ mag dragen is het Sun wel. Tijd om deze drie eens goed onder de loep te nemen.

Jean Paul Classique Summer 2013 is een lichtere, zachtere versie van het origineel. Waar Jean Paul Gaultier Classique vooral zoet en poederig is, ruikt deze limited edition eerder bloemig en citrusachtig. Een geur die niet snel te zwaar wordt. Fijn voor broeierige zomerdagen, omdat parfums door de warmte altijd extra lang blijven hangen.

Liefhebbers van tropische fruitgeuren zitten helemaal goed bij Issey Miyake L’Eau d’Issey Summer 2013. Beeld je in dat je op het strand zit met een verse smoothie, palmboom erbij et voilà: dat is nu Issey Miyake L’Eau D’Issey Summer 2013. Heel anders dan het origineel, maar daarom niet minder fijn. Gebruik dit limited edition parfum tijdens je vakantie en na thuiskomst zal deze geur je blijven herinneren aan die heerlijke tropische bestemming.

Tot slot een parfum dat nu al meer dan 20 jaar in de schappen ligt: Sun van Jil Sander. Waar veel zomergeuren op de frisse en fruitige toer gaan, pakt Sun het heel anders aan. Dit parfum is geïnspireerd op het einde van een zomerse middag. Dat moment waarop je jezelf volledig ontspannen voelt, door de warme zonnestralen die de hele dag op je huid geschenen hebben. Sun omhult je met eenzelfde warme deken dankzij geurnoten als oranjebloesem, vanille en muskus.