Een column van niets

Een column van niets

Lange week geweest en het is eindelijk vrijdag. Weekend!
Samen met manlief rechtstreeks vanuit het werk de stad in om een terrasje te pakken en daarna bij de Italiaan een hapje eten. Warme geuren komen ons tegemoet als we door de straatjes lopen. Wijn, knoflook, gebraden vlees. De geuren van zomer. De geluiden van de zomer.
De terrasjes zitten nu al behoorlijk vol en tegen de tijd dat we aankomen bij de Italiaan, zijn de meeste tafels al bezet.

Ons eten is heerlijk en als er ook nog een muzikant langskomt (ja, je moet er van houden, maar ik ben iemand die de romantiek daar van inziet) is het plaatje compleet. Puur genieten van dit beginnende weekend.
We vergeten even dat we morgen boodschappen moeten doen, poetsen, in de tuin werken, de bedden verschonen, de was draaien.
En we vergeten de drukte van de afgelopen week.

Op het terras genietend van een glaasje en van de diversiteit van mensen die langslopen, komen we helemaal tot rust. Hoe kan het toch dat twee ogen, een neus en een mond er zo veel verschillende gezichten kunnen zijn?
Er loopt een meisje langs met lichtgevend rood haar. Twee mensen die ruzie maken. Een jongetje die lang tafelen niet ziet zitten, rent in en uit het restaurant en schiet met een plastic pistool op een boom. Vader en moeder met volwassen dochter aan een tafeltje verderop laten de helft van hun pizza’s staan. Zonde! Een groep jongens, waarvan één uitgedost in tutu, komen langs. Vrijgezellenfeest. En de accordeonist speelt door.

Het is crisistijd. Maar daar merk je niets van als je in de stad bent. Of het nu een vrijdag-, donderdag- of woensdagavond is, het is altijd druk. Jong en oud zit door elkaar en geen van beide generaties schijnen last te hebben van de crisis.
Kon het maar altijd zo ontspannen en loom zijn. Even geen gedoe. Even geen gestress. Even geen huishoudelijke karweitjes. Alleen een glas en fijn gezelschap. We doen even niets.
Zo kan ik het wel even hebben.
Babs