Eeuwig jong

Van de week op Dr. Phil weer een mooi onderwerp: jong blijven.
Laten ze een 81 jarige arts zien met het lijf van een goed uitgeruste 30-er! Hoofd is nog steeds 81, maar als hij zou willen zou hij daar ook het nodige aan kunnen doen.
In een andere aflevering zien we moeders van meisjes die bij wijze van spreken nog in de luier zitten, maar aan schoonheidswedstrijden meedoen met de nodige make-up en gala kleding.
Het kan ook andersom; mensen die er jonger uit willen zien dan hun dochter. Heb je ook al een programma over. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een heel programma heb afgekeken, maar wat ik er wel van heb gezien is dat die mensen proberen jong te blijven door zichzelf jong te kleden (of wat ze denken dat bij jong hoort). Ze vergeten daarbij wel dat het gezicht niet echt meewerkt na een bepaalde leeftijd!

Wat is dat toch dat wij zo bezig zijn met ons uiterlijk? De mooiste willen zijn, altijd 21 blijven.
Dat betekent dat we een ideaalbeeld nastreven. Dat ideaalbeeld wordt ons in elk blad en op elke reclame voorgeschoteld! Zó moeten we eruit zien. En als je dan naar al die mooie mensen kijkt dan zie je……. dat ze er allemaal hetzelfde uitzien! Opgepompt, uitgemergeld en met dezelfde- of geen- gezichtsuitdrukkingen.
Ik chargeer natuurlijk, voornamelijk bekende mensen zien er zo uit. Wij niet. Wij normale gepeupel moeten het doen met de betaalbare potjes die bij de buurtdrogist te koop zijn. We smeren maar raak en hopen dat we er dan uit gaan zien zoals de dame in de reclame die zegt: ‘ja… dat is mijn leeftijd!’ Ze zegt er alleen niet bij dat ze pas 29 is! Maar ja, we smeren en hopen.
En eerlijk, we zien er tegenwoordig ook veel jonger uit dan onze moeders deden toen ze onze leeftijd hadden. Die potjes doen wel iets, al is met maar voor ons ego (en de portemonnees van de fabrikanten).

Ik ben niet anders, ik smeer ook een eind weg en geloof dat de crèmes echt een liftende werking hebben. Alhoewel, als ze echt zouden liften zou er op mijn hoofd een bult huid zitten ter grootte van een bowling bal! Haha!

We Smeren en Hopen.

Ik weet ook niet of ik eeuwig jong zou willen blijven. Lijkt mij erg vermoeiend. Ik kan mij tegenwoordig ook wel eens verschuilen achter de smoes ‘ja, maar ik ben al…. Maar dan gaat het voornamelijk om sport of een andere inspannende activiteit waar ik geen zin in heb!
Maar meiden, is het jullie wel eens opgevallen dat mannen vaak alleen maar mooier worden met leeftijd? Mooi opgedroogd, zeggen we dan. Geen potjes, geen lifts, nee, de meeste mannen doen het met enkel water en zeep en eventueel een regelmatige scheerbeurt. Ook dat grijze haar staat bij mannen gedistingeerd. En tegenwoordig hebben ze ook een oplossing voor opkomende kaalheid: helemaal kaal scheren. Is gewoon sexy.

Nou, ik kan mijn hoofd niet kaal scheren (dan is die bowling bal nog meer zichtbaar) en dat grijs maakt mij meteen 20 jaar ouder. En zonder potjes, föhn, stylingtang en make-up ben ik net een directe afstammeling van een Aboriginal.
Kijk, een gezicht met de nodige rimpels vind ik soms erg mooi (niet bij mij, bij iemand anders). Die rimpels zijn een teken van levensvreugde, verdriet en de nodige levenservaring. Dat heeft ook wel iets.
Ik probeer maar met de nodige elegantie ouder te worden. Eventueel met een paar rimpels, so what.
Elegant oud worden…… straks. Niet nu, ik smeer en verf nog wel even.