Gadgets

Nou is techniek niet het eerste onderwerp waar een vrouw zich voor interesseert, maar ik ben gek op gadgets. Altijd al geweest. Geef mij een toestel met knoppen en ik draai eraan (of druk erop) tot ik weet wat het ding allemaal kan doen. Dat kan een elektrische oven zijn, afstandsbediening, maar ook een iPad. Ik ben gek op alles dat ons leven makkelijker maakt.
Ik dacht ook dat ik een kei in het bedienen van gadgets was, tot mijn kinderen mij snot voor de ogen draaide en drukte. Alsof het een verlenging van hun handen is!

Maar nu heb ik ‘t toch gevonden! Sinds kort heb ik een hometrainer. Nee dat is geen gadget, dat is noodzaak. Vind ik niet leuk, maar doe ik een aantal keer per week om in ieder geval de schijn op te houden dat ik iets aan beweging doe. Maar ik vind ‘t niet leuk. Nou komt ‘t….. Sinds kort hebben wij ook een service op de kabel waarbij ik met elke laptop, iPhone en iPad televisie kan kijken. Wel 380 zenders!
Nu is het niet zo dat wij niet genoeg televisies in huis hebben. Ik durf het bijna niet te schrijven, maar wij hebben 8 televisies in huis. Echt. 1 in de keuken, 1 in de kamer, 1 in de werkkamer, 1 in onze slaapkamer, 1 in de kamer van mijn zoon, 2 in de kamer van mijn dochter (ze heeft een grote kamer en 1 wordt gebruikt om te gamen) en de laatste in de badkamer (klinkt wel erg decadent als je dit opschrijft).

Alleen in de logeerkamer waar ik tracht te fietsen staat geen tv. Ik vind dat fietsen zo boring dat ik in het begin een keer met dat logge ding naar onze slaapkamer zeulde. Zodat ik tv kon kijken terwijl ik fietste.
Maar nu….. Met die nieuwe service kan ik dus ook op mijn iPad tv kijken. Wat een uitkomst! De iPad hang ik over de computer van de fiets, ik op ‘t zadel en fietsen maar! Ladidadida, ik fiets een eind weg, het verstandige met het leuke combinerend. Ha! Sinds kort heb ik ook in de gaten dat je alle radiozenders op de iPad kan ontvangen. Nog leuker. Trance muziek is geweldig om op te fietsen!
De volgende stap is dat de tv rechtstreeks op de computer van de fiets geprojecteerd kan worden.
Of dat die fiets op afstandsbediening werkt…. Oh, nee, da’s natuurlijk niet de bedoeling. Nou ja…..

Nog zo’n gadget: de TomTom (mag ik dat zomaar noemen?). Ik heb ergens gelezen dat mensen, net zoals duiven, een magnetisch deeltje in hun neus hebben die ze richting geven. Bij mannen schijnt dat deeltje groter te zijn dan bij vrouwen. Bij mij ontbreekt het geheel. Bij mijn dochter ook trouwens, dus misschien is het wel een Mars/Venus ding.
Stuurt mijn man mij naar winkel B om iets voor de tuin te halen, tegen de tijd dat ik de straat uitrijd, ben ik de weg al compleet kwijt. Uren later kom ik dan uiteindelijk wel ergens een winkel B tegen, maar dan in een dorp kilometers ver weg.
Een keer toen ik met mijn 7 jarig zoontje naar de stad was gereden en bedacht dat ik van daaruit naar een winkel buiten de stad wilde, kon ik voor mijn leven niet bedenken hoe ik daar (vanuit de stad) moest komen. Peinzend over de weg daar naartoe, merkte mijn 7-jarige op: ‘je weet t niet, he mam?’ Dat is gênant. Maar ik was niet uit het veld geslagen en reed rustig en kalm naar huis om vandaar naar die winkel buiten de stad te rijden, want vanuit thuis wist ik ‘t wel. Ongeveer.
Daar komt die TomTom om de hoek kijken. Een rustige stem, die ik ook nog eens zelf uit kan kiezen wijst mij feilloos de weg naar mijn bestemming. Handsfree, voice controlled. Wat een techniek! Ik snap echt niet hoe we het zonder hebben gedaan. Het scheelt niet alleen kilometers en tijd, maar ook erg veel ergernis (niet van mij, ik kom er wel. Ergernis is van mijn medepassagiers!)
Ik ben benieuwd wat het volgende is dat ons leven makkelijker maakt. Ik heb nog wel een paar ideeën…………..