Perfecte momenten

Perfecte momenten

Er zijn van die perfecte momenten waar je telkens weer van kan genieten. Kop koffie, liedjes die je in je hart raken, feesten, films, mensen die je lang niet hebt gezien,  ach, vul ze zelf maar in.
Een van die perfecte momenten beleef ik elke dag weer. Ik heb er in de winter meer plezier van dan zomer.  Het moet lekker schoon en koud zijn en ik geniet er intens van.

Slapen. Ja dat klinkt raar dat ik er zo over denk, maar ga maar eens na: slapen doe elke dag, maar HOE je het doet, maakt zo’n verschil en hangt van zoveel factoren af.
Neem nou eens de lakens. Voor mij moeten die fris, schoon en perfect gestreken (ja echt, ik strijk!) zijn. De kamer moet ook fris, zeg maar koud zijn, en het raam open. Ook in de winter. Dan kruip ik tot mijn nek toe onder een heerlijk dik dekbed en laat mijzelf helemaal wegzakken in warme wolken van dons!  Een warme, veilige haven waar je je helemaal senang voelt.
Dat is voor mij toch één van de perfecte momenten van de dag.

Als ik niet thuis slaap hoop ik altijd dat we ook een goed bed krijgen, dat voegt toe aan mijn vakantiegevoel.

In het begin van ons huwelijk hebben we nog genoegen genomen met iets minder comfortabele bedden. Tentje, opblaas bed, slaapzak. Ach je bent jong en verliefd. Kan jou ‘t schelen waar je op ligt.
Een paar jaar later met kinderen ging het er al iets luxueuzer aan toe. Caravannetje met bedden en beddengoed. Maar ook die jaren zijn voorbij en tegenwoordig gaan wij met z’n tweeën lekker in een hotel. Daar willen we dan verwend worden met een lekker ontbijt, dikke handdoeken en goede bedden.

Een beetje Hotel op Stelten gevoel

Dat lukt dus niet altijd. Laatst nog. Hadden we wat wij dachten een heerlijk hotelletje geboekt aan zee voor het weekend. Kamer met uitzicht op zee. Ontbijtje. Prijs was ook ok.
Lekker hotel, lekker eten, musical. Je kent het wel, echt een verwen weekend.

Komen we aan en zien een niet zo mooi ogend hotelletje. Nou ja, kan meevallen, dus wij naar binnen. Uhhh, nee valt niet mee. Donker, gedateerd. Een beetje Hotel op Stelten gevoel.  De jongen die uiteindelijk vanuit het donkerte een sleutel vanachter de aanrecht (ja, meer was het niet) haalde, had een blauw oog. Onbestendig gevoel.
Toch maar even naar de kamer kijken?
Vier trappen op met bagage, want t hotel had geen lift. Met elke etage die we hoger kwamen zag het er enger uit. Het leek een beetje op zo’n buitenlands achterbuurt  hotel die je in de films ziet.
Je krijgt nu al een beetje de indruk van het hotel, toch?

Maar de grootste verrassing was toch wel de kamer en dan met name de bedden. Netjes gezegd was het van t jaar ‘vintage’. Stalen frame en doorgezakte matrassen met een sprei die vroeger bij m’n oma op bed lag. Wel met zicht op de zee. Veraf.
Uhhhh, nogmaals; nee dus. 4 trappen af met bagage (want het hotel had geen lift).

Ik moet zeggen dat het management  het niet al te slecht opnam toen we vriendelijk en een beetje zielig mededeelde dat ik ineens vreselijk last had van mijn claustrofobie en de sleutels van de kamer nonchalant maar daadkrachtig terug in zijn hand duwden.  Nou goed, hij was dan ook zo medelevend met iemand die een acute aanval van claustrofobie had dat wij niet hoefde te betalen. Dat was niet het geval geweest als wij gewoon een ander hotel gingen boeken. Nee, verzekerde wij hem, het lag geheel niet aan het hotel, het lag echt aan mijn fobie.
We hebben niet meer omgekeken toen we naar de auto snelde.
Geluk dat we buiten het seizoen zaten, dus hotelkamers genoeg en uiteindelijk hebben we een ander hotel gevonden in een andere stad. Met heerlijke bedden.

Je merkt het al, als ik een schoon, goed bed heb, heb ik niet zo’n last van niet kunnen slapen. Mochten jullie dat wel hebben, dan hier nog een paar tips:
–    Geen enge, spannende televisieprogramma’s kijken voor het slapen gaan
–    Niet (teveel ) koffie of alcohol
–    Frisse kamer! Helpt echt
–    Lees wat ontspannende literatuur. Het liefst een beetje saai. Dat helpt als geen ander om in te dutten.
Ik hoop alleen niet dat het dit column is die je dan oppakt om te lezen!
Trusten……….

Babs