Uitglijders

Ken je ze? Die vreselijke momenten die door de camera worden vastgelegd als iemand tegen een glazen deur aanloopt of een spagaat op een duikplank maakt? Au! Maar we lachen wel! Je ziet ze wekelijks op tv. Uitglijders. En als je pech hebt worden ze inderdaad ook nog eens vastgelegd of gezien door een heleboel toeschouwers.

We maken ze allemaal. Uitglijders. Maar gelukkig is er niet altijd een camera in de buurt. Ikzelf probeer altijd zo elegant mogelijk door het leven te bewegen. In mijn hoofd ben ik een gracieuze balletdanseres, maar mijn lijf werkt daar niet altijd aan mee en oh wat een onelegante uitglijders zijn daar het gevolg van!
Loop je op het werk een beetje elegant door de gang niemand kwaad te doen en blijft je rok (die met drukknopen vastzit) achter de handel van de brandslang haken. WEG ROK. Oh en om dan elegant in je slipje te staan!
Of je tippelt lichtjes over een spekgladde zwembadvloer om je vervolgens in een (te) volle jacuzzi te willen laten zakken. Op een elegante manier dus. Maar dat laatste stapje zet je net niet goed. Voor je het weet lig je onder in de jacuzzi om proestend (maar elegant) weer boven water te komen.
Gelukkig heb je je nog net vast kunnen klampen aan de man waar je je elegant naast wilde vlijen, maar helaas was dat op een plek die niet zo elegant was. Oei! Die hebben we daarna niet meer gezien.

Nee, dan dat sollicitatiegesprek met die directeur. Goed gesprek, leuke interacties. Aangenomen, goed gedaan. Maar dan sta je voldaan buiten en merk je dat je bloes tot je navel openhangt. Wat een uitglijder! Geen wonder dat hij met een big smile tegenover je zat.
Ik kan zo nog wel een poosje doorgaan, maar met deze voorbeelden glijdt mijn elegantie en zelfvertrouwen ook snel naar beneden, dus ik stop maar.

Jullie zijn toch ook wel eens uitgegleden? Als ik de beelden van het bekende tv programma zie, dan
ben ik niet de enige die enorme flaters maakt. Ach, het zal wel een beetje in de genen zitten, het uitglijden. Bij ons in de familie zijn er in ieder geval verschillende mensen die er last van hebben. Het maakt voor mooie verhalen op feestjes die van generatie op generatie worden doorgegeven. De kleinkinderen kunnen dan ook nog een keer genieten van de capriolen van oma. En de kinderen op hun beurt maken hun eigen uitglijders waar wij ze mee kunnen plagen.

Mocht je dus iemand tegenkomen die zonder rok, met open blouse of half verzopen in een zwembad zit, dikke kans dat ik ‘t niet ben!

Babs