Vrouwendingen

Vrouwendingen

In een andere rubriek van deze site staan deze week wat leuke wetenswaardigheden over vrouwen.
Zoals hoeveel dagen wij ins ons leven bezig zijn met het ontharen van onze benen.
Gemiddeld. En ik vermoed dat dit aantal dagen sterk gerelateerd is aan de leeftijd van de dames.  Leuke wetenswaardigheden.

Op de afdeling waar ik werk hoor ik dagelijks hoe veel vrouwen over hebben om er goed uit te zien. Het een na het andere dieet komt voorbij.
De een mag weken lang alleen maar eiwitten eten, de andere zweert bij een koolsoep die dagenlang getrokken moet worden en weer een andere leeft op shakes, ‘bars’ en stoom cabines. Ze vallen allemaal  af, maar vaak komen ze ook weer aan. Daarnaast wordt er hard gelopen, gespind, en als laatste rage, ge- hoelahoept.
Een doorzettingsvermogen dat die meiden toch allemaal hebben! ‘s Morgens de kinderen verzorgen en naar school, zelf opkalefateren en naar het werk, weer naar huis de kids ophalen, eten koken, verhalen horen, opruimen en Hup! aan het sporten.

Ik vrees dat ik niet zo’n discipline heb. Ik doe alle bovenstaande ook, maar om dan ook nog fanatiek ge sporten! Alsjeblieft, zeg, doe me een lol.
Maar… Ja ik moet toch wel wat bewegen dus heb ik een home trainer waar ik drie keer per week op klim.

Een paar weken geleden kwam een collega met de laatste rage: de hoelahoep. Niet een normale hoelahoep, maar een met uitstulpingen aan de binnenkant, gevuld met magneten.
De uitstulpingen moeten voor een goede doorbloeding zorgen. Natuurlijk laat ik mij niet kennen en probeer het ook eens uit. Op heupen zoals de mijne moet zo’n ding met gemak blijven hangen, toch? Nee, dus. Na anderhalve omwenteling valt dat gevaarte met een bons op de grond, op mijn voet. Au, ja, Au. Dat ding weegt 1,5 kilo!
De volgende. Een mooie slanke meid met veel minder heup en ja hoor, moeiteloos zwiept ze met dat ding alsof ze nooit anders heeft gedaan.
Dat kan ik niet op mij laten zitten, dus bestel ik er ook een. Binnen een paar dagen wordt hij thuis bezorgd.
Intussen heeft collega met de slanke heupen blauwe plekken van heb ik jou daar! Ja wie mooi wil zijn…….
Thuis oefen ik ook, maar het enige dat ik krijg, is blauwe plekken op mijn voeten van het gevaarte dat er steeds op valt na anderhalve omwenteling.
Als ik aan het winkelen ben krijg ik een whatsapp van schoondochter die dito heupen heeft als collega: wat is dat voor martelwerktuig? Ze komt een koffer ophalen en heeft het ook een keer geprobeerd. Meteen blauw.Ik heb geen blauwe plekken. Dikke heupen en anderhalve omwenteling besparen mij dat.
Maar ik blijf het proberen. Net zo lang tot mijn heupen ook blauw zijn.

Babs