De flexitariërs

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de Nederlandse bevolking minstens één keer per week het vlees overslaat. Niet zo gek al zeg ik het zelf. Een dagje vlees overslaan is goed voor je lichaam. Ons lichaam zal ons dankbaar zijn dat we eens per week alle hormonen en antibiotica die die beesten toegediend krijgen kunnen overslaan. Eigenlijk moet je er niet te lang over nadenken, maar wat er in het nieuws kwam over het vleesverwerkingsbedrijf Willy’s (waar paardenvlees onder de naam ‘rund’ werd verkocht) zal de vleesindustrie ook niet bevorderen. Er zou zelfs veel groen-uitgeslagen bedorven vlees zijn gemengd met ander vlees tot gehakt, wat wij vervolgens op ons bord kregen! (Parttime) vegetariërs, oftewel: flexitariërs, ik begrijp jullie!

Vegetarische kikkererwtenburger van Verstegen

De groep vegetariërs en flexitariërs is nog steeds groeiende. Verstegen heeft mooi op deze ontwikkeling ingespeeld en speciaal voor hen een verrukkelijke kruidenmix gemaakt, waarmee je zelf kikkererwtenburgers kunt maken. Deze kruidenmix bevat koriander, gember, kardemom en komijn. Het heeft een heerlijke, oosterse smaak en het is een perfecte toevoeging voor je zelfgemaakte vegetarische burgers. Speciaal ontwikkeld voor de vegetariërs en de flexitariërs.

Naast deze kruidenmix heeft Verstegen ook nog de hand gelegd aan vijf andere mixen;  couscous salade, pompoen ovenschotel, champignons met brie, lasagne melanzane en linzensalade.

Bereidingswijze kikkererwtenburger

Je hebt 450 gram kikkerewten nodig. Laat ze uitlekken prak ze vervolgens met een vork fijn. Voeg de kruidenmix toe, tezamen met mais, fijngestampte cashewnoten en kleingesneden rode paprika. Nu is het mengsel klaar om tot burger te worden omgetoverd. Je kunt uit dit mengsel twee grote burgers maken. Bak of gril ze in een pan met olijfolie, totdat ze mooi goudbruin zijn gebakken. De vegetarische kikkererwtenburgers zijn lekker voor op een broodje met frisse sla of bij een frietje! Flexitariërs, dat wordt smullen.

De Verstegen Mix voor vegetarische gerechten is te koop bij de supermarkt voor € 1,39 per zakje (35 gram).