Gezonde pasta met balletjes

Heerlijk vind ik pasta’s, vooral als het bereid is met verse producten. De geur die zich door je huis verspreidt van Italiaanse kruiden, je krijgt er meteen honger van.  Ook pasta kan op een gezonde manier bereid worden. Vervang enkele producten of laat het één en ander weg.  Veel mensen denken meteen dat een gerecht geen smaak meer heeft zonder veel vet en zout, maar dit is zeker niet waar.  Speel eens met andere producten en kruiden en je zult verbaasd zijn. Onderstaande gezonde pasta met balletjes recept is voor vier personen.

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren pasta
  • 300 gram tartaar
  • ongeveer 650 gram gepelde tomaten in saus
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 grote fijngesnipperde uien
  • 200 gram gesneden wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicum
  • Italiaanse kruiden zoals basilicum, laurier, thijm, rozemarijn, oregano, dragon, peterselie, salie

Bereidingswijze

  • We beginnen met de tartaarballetjes. Hiervoor gaan we eerst de tartaar mengen met de knoflook. Breng op smaak met peper, het beste is geen zout te gebruiken (maar een klein snufje mag wel);
  • Maak er nu 20 mooie balletjes van;
  • Bak de balletjes in de pan totdat ze mooi bruin zijn en leg ze apart op een schaaltje of een bord;
  • Nu gaan we de groentes bakken, de ui, wortel, knoflook en bleekselderij in het bakvet van de balletjes. Bak eerst de harde groentes, zoals de wortel. Deze hebben meer tijd nodig dan de ui. Bak de groentes niet te zacht, zodat ze nog een lekker bite houden;
  • Als de groentes goed zijn, roeren we de gepelde tomaten met saus erdoorheen. Voeg ook de gedroogde Italiaanse kruiden toe voor de smaak. Als de kruiden te grof zijn, maak ze dan iets fijner met een vijzel;
  • Laat de saus voor ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur;
  • In de tussentijd kunnen we mooi de pasta koken. Op het pak staat hoe je de pasta goed kunt bereiden. Kies voor “beetgaar-tijd’;
  • Als de saus goed geprutteld heeft en de gezonde (volkoren) pasta gaar is, mogen de tartaarballetjes erbij;
  • Tijd om het lekkere gerecht te serveren in een mooi diep pastabord;
  • Als finishing touch een paar verse basilicum blaadjes en geraspte geitenkaas.
De gezonde pasta met balletjes zijn klaar om geserveerd te worden.

Tip: serveer er een heerlijke salade bij!

Buon appetito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>