Koopeenkoe.nl voor duurzaam, diervriendelijk én betaalbaar vlees

Koopeenkoe.nl voor duurzaam, diervriendelijk én betaalbaar vlees

Kwalitatieve, duurzame stukken vlees van een koe die een goed leven gehad heeft smaakt als je het mij vraagt toch net wat lekkerder dan die taaie biefstukken van de Albert Heijn. Er is de laatste jaren een groene beweging op gang gekomen van mensen die kiezen voor duurzaam en diervriendelijk vlees. Toch kiezen veel mensen nog steeds niet voor biologisch vlees, omdat het gewoon een stuk duurder is.

koeien van koopeenkoe.nlKoopeenkoe.nl

Er is een website in het leven geroepen genaamd koopeenkoe.nl. Een geniaal idee, wat eigenlijk al eeuwenoud is: Je koopt een koe samen met andere consumenten. Deze koe is normaal opgegroeid, heeft geen gemanipuleerd voer gegeten en is niet volgespoten met antibiotica. Iedereen die een stuk van de koe koopt, koopt een horizontaal stuk, zodat je al het vlees krijgt (riplappen, stooflappen et cetera). Zodra de hele koe verkocht is via koopeenkoe.nl, wordt het beest geslacht, waarna het vlees twee weken gerijpt wordt. Hierdoor wordt de smaak behouden en is het vlees langer houdbaar in de vriezer. Alle mensen die een deel van de koe hebben gekocht, ontvangt daarna een vleespakket. Dit proces wordt ook wel ‘crowd butching’ genoemd. Wanneer je met onbekenden een koe koopt, weet je natuurlijk niet hoe snel je het vlees in huis hebt. Het is wel op de website van koopeenkoe.nl te zien hoeveel mensen al een gedeelte van de koe hebben gekocht. Je kunt daarom ook je buren, familie en vrienden enthousiasmeren. Als je met zijn allen een koe koopt, heb je het vlees razendsnel in huis.

diervriendelijk koopeenkoe.nlVleespakket

Het vleespakket van koopeenkoe.nl is gevuld met stoofvlees, riblappen, gehakt, hamburgers, worstjes en meerdere soorten biefstuk, zoals entrecote en kogelbiefstuk. De boer verkoopt rechtstreeks aan de consument, wat ook nog eens het voordeel heeft dat het goed betaalbaar is. Wat een uitkomst!

Bekijk hier een videofragment van koopeenkoe.nl