Pita broodje kip, een lekker en gezond recept

Vandaag een recept wat heel gemakkelijk te maken is en ook nog eens gezond is. In plaats van een pita broodje met shoarma en knoflook saus maken we een pita broodje met kip en gezondere knoflooksaus. Ik maak deze broodjes vaker in het weekend als ik zin heb in iets lekkers, maar niet vet wil eten. Het recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 300 gram gesneden kipfilet (net als shoarma reepjes)
  • 4 pita broodjes
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 0,5 dl magere biogarde
  • 3 eetlepels yogonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Snufje zout en peper
  • Fijngehakt munt
  • olijfolie
  • Sla

Bereidingswijze

  • We beginnen met een soort van marinade;
  • Voor de marinade gebruiken we de gesnipperde ui, wat olijfolie, citroensap en de kerrie en chilipoeder;
  • Roer alles door elkaar en doe er een snufje zout bij;
  • Doe de kipfilet in de marinade en laat het even intrekken;
  • In de tussentijd maken we de knoflooksaus;
  • Neem de biogarde en voeg daar de knoflook, munt en de yoganaise;
  • Meng het door elkaar en breng zelf op smaak met zout en peper;
  • Nu is het tijd voor de kip. Neem een pan, doe er wat olijfolie in en bak nu de stukjes kip goudbruin;
  • Verwarm de pitabroodjes in de oven, of nog gemakkelijk, gewoon in de broodrooster;
  • Snijd de broodjes open en doe de kip en sla erin, dan het sausje en klaar is kees!

Tips:

Het is ook lekker om tomaat, komkommer of andere rauwkost in het pita broodje kip te doen. Chilisaus is ook erg lekker bij dit gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>