Rode peper helpt bij afvallen

Rode peper helpt bij afvallen

Slechts een beetje Spaanse rode peper toevoegen aan je maaltijden kan je helpen met afvallen, blijkt uit onderzoek van Pilou Janssens van het Maastricht UMC+.

jojo-effectJojo-effect

Spaanse rode peper blijkt het jojo-effect, waar maar liefst vier op de tien vrouwen mee kampen, te voorkomen. Het jojo-effect ontstaat door een verschil in de energiebalans tijdens het dieet en na het dieet. Je lichaam krijgt tijdens het afvallen minder energie binnen, waar het direct op reageert door ook minder energie te verbranden.
Een streng dieet houden niet veel mensen op langere termijn vol. Zodra je na een periode van diëten dus weer overgaat naar een normaal voedingspatroon, krijgt je lichaam weer meer energie binnen. Je lijf is echter nog steeds gewend aan het zuinig zijn met energie, waardoor je dus ook nu nog steeds minder verbrand terwijl je wel meer consumeert. Voor je het weet zit je weer op je oude gewicht. Dit wordt het jojo-effect genoemd.
In rode peper zit een stof genaamd capsaïcine en die stof voorkomt het jojo-effect. Wat capsaïcine doet is het verkleinen van het verschil in energieverbruik tijdens het dieet en na het dieet. Bovendien stimuleert rode peper (of chilipeper) de verbranding van vet tijdens het afvallen.

Hoeveel rode peper helpt al om af te vallen?

Wanneer je rode peper wilt gebruiken om je dieet kracht bij te zetten, is één gram rode peper per maaltijd al voldoende.

Bron: www.nu.nl