Roerbakschotel met broccoli en paprika

Lekker en gezond eten is niet moeilijk! Hier een lekkere roerbakschotel met broccoli en paprika voor 4 personen.
Per portie zitten er gemiddeld 65 kilocalorie├źn in en 2.5 gram vet waarvan 0,25 verzadigd vet.

Benodigdheden

  • 450 gram broccoli
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theelepel verse, geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 60 ml kippenbouillon
  • 10 ml zoutarme sojasaus

Bereidingswijze

  • Snijd de broccoli in stukjes.
  • Blancheer de broccoli in kokend water voor enkele minuten. De broccoli is klaar als deze heldergroen is en nog knapperig.
  • Giet het water af en laat de broccoli afkoelen onder koud stromend water.
  • Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in dunne reepjes.
  • Doe olie in een wok ( koekenpan, of wadjan) en verwarm deze op matig vuur.
  • Roerbak de uien en gember 1 minuut.
  • Doe de paprika erbij en roerbak nog eens 2 a 3 minuten.
  • Om aanbranden te voorkomen giet je af en toe wat kippenbouillon bij je mengsel.
  • Nu kan de broccoli erbij en blijf je roeren tot het allemaal lekker warm is.
  • Als laatste doe je de sojasaus erbij.
Tip: je kunt voor een lekkere zoete smaak cherrytomaatjes aan het einde toevoegen.

Een gezond en smakelijk eten!