Umami Eindhoven

Umami Eindhoven

Op naar de kleine berg  in Eindhoven, want vandaag was de opening van restaurant Umami Eindhoven.

Dit is maar liefst het zevende Umami restaurant wat geopend is, naast Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Vlaardingen.
Bij Umami Eindhoven kun je genieten van een moderne Aziatische keuken van sterren chefkok Han Ji.

Dit is niet zomaar de Aziatische keuken, maar fushion met een Franse touch. Dit maakt de gerechten  speciaal en hemels. Een goede gezondheid vindt Han Ji erg belangrijk en er wordt dan ook alleen maar gewerkt met verse gerechten.
Deze kookstijl wordt niet voor het eerst toegepast in de Umami restaurants. In zijn restaurant Umami Den Haag: Han Ting Cuisine wordt al vanaf 2009 zo gekokkereld. Hier ontving Han Ji recentelijk ook een Michelinster voor.

opening Umami Eindhoven

Opening Umami Eindhoven

Nog een bloemetje halen en we zijn helemaal klaar voor de opening. Hartelijk werden we verwelkomd bij de ingang. Het was een gezellige drukte waar we inliepen.  Het restaurant was smaakvol ingericht; veel houten elementen gecombineerd met mooie stoffen. Hoe langer je rondkeek, hoe meer je zag dat het restaurant tot in de details was ingericht. Een prachtige tegelvloer, plafond vol oude details en ornamenten. Deze werden doorgevoerd in de lampen, die in elk restaurant worden gebruikt. Alle puntjes zaten op de i’s. Ook de open keuken vind ik altijd een pré.
Door PR bureau PR MissPublicity werden we ook verwelkomd met een heerlijke cocktail van Martini en prosecco. Zij stelde ons ook voor aan eigenaar Han Ji om kennis te maken en wat vragen te stellen over Umami Eindhoven. Een aardige gastvrije man die vol passie over zijn restaurants vertelt. Waarschijnlijk heeft zijn passie hem ook zo succesvol gemaakt. Al 8 jaar is hij in Nederland succesvol, maar ook in de jaren ervoor had hij in het buitenland een zeer mooie carrière.
Ondertussen krijgen we heerlijke snacks en amuses geserveerd:

  • Umami Eindhoven gerechtenKrokant chinees brood met crème van tonijn, zoetzure rettich en shiso;
  • Rode biet merengue met verschillende soorten peper;
  • Gefrituurde Macademia noten met wasabi.

Of wat dacht je van:

  • In rode biet gemarineerde zalm;
  • Gegrilde Coquille;
  • Rouleaux van rookvlees en filet American;
  • Gelei van 1000 jarig eendenei;
  • Gemarineerde lychee;
  • Bitterbal van rivierkreeft.

Je zou misschien denken: nog een Aziatisch restaurant in Eindhoven? Toch denk ik dat Umami geen directe concurrentie heeft in de buurt. De chique gerechten in het stijlvolle restaurant doet je denken aan een onbetaalbare menukaart. De prijs zit echter net onder het gemiddelde, waardoor Umami voor iedereen betaalbaar is. En het is toch even wat anders dan de All you can eat tenten waar je het gevoel hebt in een friettent te zitten.

Umami EindhovenUmami Eindhoven

Bij Umami Eindhoven zijn zo’n 200 zitplaatsen. Ook leuk zijn de zit/loungeplekken achterin. Hier kun je met groepen aan een grote vierkanten tafel met banken bij elkaar zitten. Heel erg gezellig, die nisjes in een gedeeltelijk afgesloten gedeelte.
Umami Eindhoven is ook interessant voor mensen met een kleinere portemonnee. Dat is wat het zo succesvol maakt. Chefkok Han Ji en zijn zakenpartner Leon Zheng willen ook dat iedereen kennis kan maken met de Aziatische Franse keuken. Zo kun je al voor € 7,95 genieten van een lunchplateau met drie gerechten. Wil je dineren, ook dat kan voor een mooie prijs. Voor €19,95 kun je Umami Eindhoven al leren kennen. Er zijn drie rondes met verschillende gerechten, waarin je per persoon twee gerechten kunt kiezen. Erg leuk dus om met meerdere mensen te gaan. Zo kun je van alles wat proeven.

De amuses smaakte naar meer dus wij gaan binnenkort ook eens goed dineren en zullen dan een review schrijven (al weten we al bijna hoe die gaat luiden).

Wij waren in elk geval enthousiast bij de eerste indruk!

Contactgegevens Umami Eindhoven

Kleine Berg 57h
5611 JT Eindhoven
040-2370036

Prijzen

Diner (7 gerechten): zondag tot en met donderdag €19,95
vrijdag en zaterdag: €21,50

Umami plateau (4 gerechten): €13,50

Umami lunch (3 gerechten): €7,95

Foto impressies Umami Eindhoven

Umami Eindhoven interieurEigenaren Umami