Zeebaars met venkel en rode kool

De kerstdagen zijn weer achter de rug en wat hebben we weer veel gegeten. Ik in ieder geval wel.  Het was weer echt genieten, luieren en eten. Nu is het dus tijd voor gezonde voeding voordat we aan de oliebollen gaan. Ik heb een lekker en gezond visgerecht voor de after kerst balansdag.  Dit visgerecht is voor 2 personen en bevat 270 kcal per persoon.

 Ingrediënten

  •  2 stukken zeebaarsfilet van180 gram
  • Halve kleine kool geschaafd
  • Venkelknol in plakjes gesneden
  • Olijfolie
  • 50 ml sinaasappelsap (liefst vers geperst)
  • 1 theelepel aalbessengelei
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 mespunt 5-kruidenpoeder
  • 1 mespunt kaneel;
  • 1 theelepel balsamico azijn;
  • Versgemalen zwarte peper.

 Hulpmaterialen

  • Pannetje met dikke bodem
  • Bakpan met antiaanbaklaag

 Bereidingswijze

  • Neem de aalbessengelei en sinaasappelsap en doe deze in en pan, verwarm het totdat de gelei is opgelost;
  • Doe de geschaafde rode kool en de plakjes venkel ook in de pan en breng het geheel aan de kook;
  • Als het kookt voeg je de rozijnen, balsamico azijn en kruiden toe;
  • Doe een deksel op de pan en laat het 20 minuten sudderen op laag vuur;
  • Dan nu de zeebaarsfilet, smeer deze in met olijfolie en de zwarte peper;
  • Maak dan drie inkepingen in elke stukje zeebaarsfilet;
  • Neem de bakpan en leg de vis op de huid in de pan en bak totdat het vel krokant en goudbruin is. Dit duurt ongeveer zo’n 5 minuten;
  • Keer dan de vis om en laat het ongeveer 1 minuut bakken;
  • De vis is nu klaar en gaar!
  • Serveer met de rode kool en venkel.

 Tip: Dit visgerecht de zeebaarsfilet is goed te combineren met een gepofte aardappel of zilvervliesrijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>