Burgers Italiano

Burgers Italiano

Ingrediënten(6 burgers)

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 thl. Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • ½ uitje, gesnipperd
  • 4 eetlepels koffieroom
  • 1 thl. Venkelzaad (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 afbak kaizerbroodjes, doormidden gesneden
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 plakjes mozzarellakaas
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels pesto

Bereidingswijze

  • Meng voor de hamburgers het gehakt tot en met de venkelzaad en kruid met zout en peper naar smaak;
  • Vorm hier 6 hamburgers van die iets groter zijn dan de broodjes. Het gehakt is dan niet te dik en krimpt in de oven zodat ze precies op de broodjes passen;
  • Leg de hamburgers op de onderkant van de kaiserbroodjes en bak deze in een oven van 180° voor 10 minuten;
  • Leg na 10 minuten ook de bovenkant van de broodjes in de oven (niet op de hamburgers) en besmeer de hamburgers met pesto;
  • Leg hierop een plak mozzarella en daarbovenop weer een plakje ontbijtspek.
  • Bak het geheel nog eens 10 minuten. De hamburgers zijn dan gaar, de kaas gesmolten en het spek knapperig. De bovenkant van de broodjes zijn dan ook afgebakken;
  • Leg de bovenkant van de broodjes op de hamburgers en serveer!

Tip

Lekker met een tomaat, mozzarella en basilicum salade aangemaakt met olie, knoflook en balsamicoazijn en bestrooid met gebakken pijnboompitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>