Chocoladeletter maken

Morgen is het weer zover: Sinterklaas en zijn pieten komen aan in ons koude landje.
Al enige tijd worden we in de supermarkt verleid door pepernoten, strooigoed, marsepein en niet te vergeten de chocoladeletter.
Je kunt dit jaar ook zelf eens een lekkere chocoladeletter maken, door onderstaand recept te volgen.

Ingrediënten

  • 500 gram melkchocolade
  • 150 gram roomboter
  • ½ eetlepel oploskoffie
  • Pan water
  • Eetlepel heet water

Kook en bak materialen chocoladeletter

  • Pan
  • Kleine pan die in de grotere pan past
  • Spuitzak met een kartelspuitje
  • Mixer
  • Grote lepel
  • Bakpapier

Bereiding

  • neem de melkchocolade en breek deze in kleine stukjes;
  • vul de grote pan met water en breng het aan de kook;
  • pak het kleine pannetje en hang deze in het water;
  • doe de stukjes chocolade in het kleine pannetje en laat deze smelten.

Let op: het geheel mag niet warmer als 32°C worden!

  • klopt de boter los met de mixer;
  • los de oploskoffie op met een eetlepel heet water;
  • meng de boter en het oploskoffiemengsel door de chocolade;
  • als alles goed door de chocolade is gemengd, schep je het in de spuitzak;
  • rol het bakpapier uit en trek het strak;
  • spuit nu op het bakpapier een letter naar keuze;
  • laat de chocoladeletter afkoelen totdat deze goed hard is.

Tip

Versier je zelfgemaakte chocoladeletter met chocolade (puur/wit), noten, snoepjes en al het andere wat jij leuk vindt. De chocolade om te versieren maak je net zoals de chocoladeletter. Gebruik hierna weer een kleine spuitzak om mooie versiersels te maken. Om de snoepjes te laten plakken aan de letter meng je wat poedersuiker met water dan krijg je een soort eetbare lijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>