Chocolademousse met fruit

Chocola heeft van zichzelf al zo’n heerlijke, verslavende smaak. Het heeft eigenlijk niets extra’s meer nodig. Het leuke van chocola is dat (bijna) alle vrouwen er van houden en je het in van alles kunt verwerken. Je kunt chocolade smelten tot saus, het in de melk doen, in koekjes verwerken, er cake van maken, er taart van maken, het als paste, vlokken of hagelslag op je boterham doen en het natuurlijk zo opeten.

Wij hebben er vandaag voor gekozen je een heerlijk recept te geven voor een chocolademousse met fruit die relatief gezond is. We gebruiken magere yoghurt (natuurlijk kan je ook volle yoghurt gebruiken als je niet op de calorieën hoeft te letten) en chocolade dat minimaal 70% cacao bevat. Dit is dus hele pure en weinig vette chocolade. De chocolade kun je smelten in een pannetje op laag vuur of Au-bain-Marie.

Ingrediënten

  • 80 gram pure chocolade dat minimaal 70% cacao bevat
  • 4 el Griekse yoghurt (magere)
  • 2 eiwitten
  • 1 el Kristal suiker (fijn)
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram blauwe bessen

Bereidingswijze

  • Breek de chocolade zo ver mogelijk en hak deze met een mes in kleine stukjes.
  • Doe de chocolade vervolgens in een pannetje en smelt deze direct op laag vuur of Au-bain-Marie. Blijf continu roeren;
  • Nadat de chocolade volledig gesmolten is zet je het vuur uit. Laat de gesmolten chocolade nu vijf minuten afkoelen;
  • Roer nu de magere Griekse yoghurt door de chocolade heen. Meng dit tot een geheel;
  • Scheid nu de twee eieren en doe het eiwit apart in een vetvrije kom (het liefst roestvrijstaal). Nu klop je het eiwit op met een mixer. Pas zodra je pieken kan trekken van het eiwit is het genoeg opgeklopt;
  • Voeg nu de suiker toe aan het opgeklopte eiwit en klop het geheel stijf;
  • Doe eerst één flinke eetlepel opgeklopt eiwit bij de chocolade en roer het heel voorzichtig door elkaar. Zorg ervoor dat het zo luchtig mogelijk blijft. Dit doe je door van onder naar boven te scheppen;
  • Voeg vervolgens de rest van het eiwit toe aan het mengsel en roer dit op dezelfde wijze door elkaar;
  • Doe de vruchtjes door elkaar in vier mooie dessertglazen en schep hier de luchtige chocolademousse overheen;
  • Zet de desserts nu in de koelkast en laat ze minimaal een uur opstijven.

Nu nog een lekker toefje zelfgeklopte slagroom erop en je hebt een dessert om je vingers bij op te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>