Eenvoudig zelf satésaus maken

Een lekkere, goede satésaus bij een stukje vlees, kip, rijst of gewoon bij wat brood. Dat is toch heerlijk? Hieronder het recept voor een eenvoudige satésaus die snel gemaakt kan worden en heerlijk smaakt. Hier kan Wijko niet aan tippen!

Benodigdheden

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Melk (150 ml)
  • 2/2,5 eetlepels pindakaas (met stukjes pinda!)
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketjap 
  • 1 eetlepel Sambal Oelek (meer of minder naar wens)
  • 2 eetlepels basterd suiker (donker)

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een steelpannetje en voeg het versnipperde sjalotje en de knoflook toe. Voeg hieraan – na ongeveer 2 minuten – de melk, pindakaas, sambal en de ketjap toe en roer de satésaus met een garde tot een glad geheel. Ten slotte voeg je de basterd suiker aan de satésaus toe, om het die zoete smaak te geven. Voeg je het eerder toe, dan brand het aan. Laat de satésaus nu zachtjes inkoken en haal het pannetje van het vuur wanneer de basterd suiker is gesmolten. Je satésaus is nu klaar om te serveren.

 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>