Gerookte zalmrolletjes

Minimaal twee keer in de week vis eten is erg goed voor je. Je lichaam heeft Omega 3 vetzuren nodig die volop aanwezig zijn in (vette) vis. En zeg nou zelf; een heerlijk stukje zalm of makreel op zijn tijd is geen straf, toch?

Met zalm kun je erg veel. Je kunt het roken, bakken, in de oven doen en zelfs rauw eten, zoals bijvoorbeeld in sushi. Hieronder geven we je het recept voor gerookte zalmrolletjes. Houd je meer van makreel, dan is dit recept ook prima te maken met gerookte makreel in plaats van gerookte zalm. Dat wordt smullen!

Dit recept is voor ongeveer 15 gerookte zalmrolletjes.

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte zalm of gerookte makreel
  • rucola
  • roomkaas
  • 4 sneetjes bruin brood

Bereidingswijze

  • Snijd de korsten van de vier bruine boterhammen af;
  • Rol vervolgens het brood plat met een deegroller;
  • Smeer op de platte boterhammen een laag roomkaas aan één zijde;
  • Beleg de boterhammen met de gerookte zalm aan de zijde van de roomkaas en doe er naar wens peper en zout op;
  • Leg in het midden wat rucola, van boven naar beneden;
  • Rol de met roomkaas, zalm en rucola belegde bruine boterhammen strak op;
  • Leg de gerookte zalmrolletjes nu minimaal 15 minuten (het liefst twee uur) in de koelkast om op te stijven;
  • Haal de rolletjes uit de koelkast en snijd ze in stukjes.
  • Let de gerookte zalmrolletjes nu op een mooi bord en serveer ze.

Video

Variatie tip

De rucola kun je vervangen door komkommer of augurk. Je kunt verder in plaats van het bruin brood ook wraps gebruiken. De wraps kun je in principe met alles beleggen, zoals parmaham, sla en roomkaas, peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>